search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Αγωγή του Άδωνι κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» – Ζητά 300.000 ευρώ

07.05.2018 09:29
Αγωγή του Άδωνι κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» - Ζητά 300.000 ευρώ  - Media

 

Αγωγή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κατέθεσε ο Αδωνης Γεωργιάδης διά του δικηγόρου του Αθανάσιου Πλεύρη για τα πρωτοσέλιδα και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, τις επιστολές Φρουζή και τις αποφάσεις που πήρε ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η αγωγή περιλαμβάνει τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και στην εξώδικη επιστολή του, την οποία δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» με την απάντηση των συντακτών στις 28/3/2018.

Με την αγωγή αυτή ζητάει από την εφημερίδα 300.000 ευρώ και 6.000 ευρώ από κάθε μία από τις συντάκτριες του δημοσιεύματος (Α. Ψαρρά και Ντ. Βέργου).

Ζητάει επίσης και την καταδίκη τους σε έναν χρόνο φυλάκισης λόγω της βλάβης που προξενήθηκε στην τιμή και στην υπόληψή του, ενώ χαρακτηρίζει συκοφαντικά τα δημοσιεύματα.

Σε σχόλιο της εφημερίδας μετά την αγωγή, σημειώνονται τα εξής: ”Είναι φανερό ότι συνεχίζεται η παράδοση των «επιλεκτικών» αγωγών κατά δημοσιογράφων και εφημερίδων με στόχο την οικονομική εξόντωση και την παρεμπόδιση της ελευθερίας του Τύπου και ειδικά στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών για οτιδήποτε αφορά το δημόσιο συμφέρον, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια των θεσμών, της εκάστοτε εξουσίας και των εκπροσώπων της.

Η «Εφ.Συν.» θα παραμείνει σταθερή στη στάση της για πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση των αναγνωστών ανεξάρτητα από τις όποιες απειλές και προσπάθειες φίμωσης.

Η Ν.Δ. οφείλει να δηλώσει αν υποστηρίζει παρόμοιες πρακτικές και μέτρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21