27/01/2020 00:26:18
2.10.2009

Κάποιο λάκκο έχει η γιάφκα...Ερωτήματα και νέφη στις αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ. για «τα άγρια μωρά» του Χαλανδρίου

Αν δεν υπάρχουν κανενός από τους τέσσερις συλληφθέντες τα αποτυπώματα στη σακούλα με τα υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και τα κομμένα καλώδια, την οποία υποτίθεται ότι – τέσσερις ημέρες πριν από την επιδρομή στη «γιάφκα» στο Χαλάνδρι – κάποιος Σέρλοκ της αντιτρομοκρατικής είδε να πετά σε κάδο απορριμμάτων της οδού 25ης Μαρτίου ο 20χρονος που πιάστηκε στο Γαλάτσι, όπως αρχικά ειπώθηκε σε ημιεπίσημο επίπεδο, τότε ποιον παρακολουθούσαν και τι έκανε;

Αρχίζουν να περιπλέκονται, απ’ ό,τι φαίνεται, τα πράγματα γύρω από την αιφνιδιαστική έφοδο της αντιτρομοκρατικής, που έγινε λίγες μόνον ώρες μετά την έκρηξη βόμβας μέσα σε χύτρα έξω από το διαμέρισμα της Λούκας Κατσέλη (εδώ αρχίζουν οι περίεργες συμπτώσεις) και πιθανώς επικείμενης σε λίγες ημέρες κατά υπουργού σε παραγωγικό υπουργείο.

Αν λοιπόν δεν υπάρχουν τα αποτυπώματα κάποιου από τους παρακολουθούμενους και υποτίθεται ότι αυτός που μπήκε μπροστά στον «μεγεθυντικό φακό» ήταν ο 20χρονος που πριν από ενάμιση χρόνο έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας να καταγράφει τις θέσεις στις οποίες στάθμευαν σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας οι κλούβες των ΜΑΤ, τότε μάλλον κάποιο... λάκκο έχει η φάβα.

Μήπως το πρόσφατο κινηματογραφικό σίκουελ του καλοκαιριού του 2002 στήθηκε για να εξυπηρετηθούν ανομολόγητα ακόμη συμφέροντα;

Μήπως δικαιωθεί τελικά ο προβληματισμός κάποιων που μιλούν για κίνηση μερίδας αξιωματικών – ψηλά στην επετηρίδα της ιεραρχίας – οι οποίοι διεκδικούν μέσω μιας υποτιθέμενης «επιτυχίας» να εδραιωθούν ως αναντικατάστατοι και στον επόμενο μηχανισμό διακυβέρνησης της αστυνομίας;

Μήπως η διοχέτευση διά του Τύπου φόβων του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για μεγάλο χτύπημα μέχρι τις εκλογές έγινε σκόπιμα για να ενεργοποιήσουν το θυμικό κάποιων... «σκληρών μωρών», ώστε μια δική τους σπασμωδική κίνηση, όπως αυτή κατά της Λούκας Κατσέλη, να δώσει νέο πλεονέκτημα στη ΔΑΕΕΒ;

Και πώς, αλήθεια, ενώ υποτίθεται πως παρακολουθούσαν τα «σκληρά μωρά» και τη «γιάφκα», δεν κατάλαβαν ότι κάποιος πήρε τη βόμβα από το ισόγειο της διπλοκατοικίας για να τη μεταφέρει σε υποψήφιο στόχο;

Πολλά τα ερωτήματα, που δικαίως δημιουργούν πολλά νέφη πάνω από τις αποκαλύψεις.

«Υπομονή και εγκράτεια»

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής συνιστούσαν υπομονή και εγκράτεια στην εξαγωγή συμπερασμάτων δηλώνοντας ότι η επεξεργασία για αποτυπώματα στη σακούλα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και πρόσθεταν ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το ότι αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να σκάσει κάποια βόμβα ή να γίνει διαρροή νερού  για ν’ ανακαλυφθούν γιάφκες και τρομοκράτες.

Ας περιμένουμε λοιπόν την αλήθεια των... πειστηρίων, δίχως πάντως ν’ αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε ότι η τελευταία διαπίστωση που κάνουν αποτελεί, αν μη τι άλλο, καρφάρα εις βάρος των παλιών συναδέλφων τους, που άδραξαν την ευκαιρία και εξάρθρωσαν τη 17Ν αμέσως μετά την ανατίναξη της μοιραίας βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Από εκεί και πέρα η έρευνα επίκειται να επεκταθεί πολύ σύντομα σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στη Σέχτα Επαναστατών, μέσω νεαρού αντιεξουσιαστή, το όνομα του οποίου αναμένεται να συμπεριληφθεί στον επόμενο γύρο έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για συμμετοχή στη σύμπραξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με την Φράξια Μηδενιστών.

Και σ’ αυτή την περίπτωση είναι καταφανέστατη η προσπάθεια των Σέρλοκ να αποδείξουν το διαχρονικό τους θεώρημα περί συγκοινωνούντων δοχείων τεκμηριώνοντας συνεργασία ανάμεσα σε κάποιες από τις οργανώσεις της «νεοτρομοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα και τα ευρήματα της κατοικημένης (!) «γιάφκας», δεν προκύπτει ότι αυτή ήταν η κεντρική, αλλά θεωρείται χώρος προσωρινής «αποθήκευσης» των εκρηκτικών μηχανισμών. Διότι αφενός στην άρτια βόμβα που βρέθηκε μέσα στη χύτρα εντοπίστηκαν αποτυπώματα που δεν ταυτίζονται με κανέναν από τους 10 μέχρι σήμερα γνωστούς νεαρούς, αφετέρου τα ευρήματα δεν παραπέμπουν σε χώρο κατασκευής εκρηκτικών.

Όπως πιθανολογείται, τα αποτυπώματα είναι είτε του κατασκευαστή είτε του μέλους που τη μετέφερε. Θεωρείται λοιπόν ότι η διπλοκατοικία στο Χαλάνδρι ήταν κάτι σαν... «γιάφκα ντελίβερι». Άντε να δούμε...

Δίωξη με βάση τις διατάξεις του δρακόντειου νόμου του 2004

Μπορεί από πολλούς να χαρακτηρίστηκαν ως… τρομοκράτες νηπιαγωγείου, αυτό όμως δεν εμπόδισε την ανακριτική αρχή να τους διογκώσει το κατηγορητήριο με τις διατάξεις του «δρακόντειου» αντιτρομοκρατικού νόμου του 2004 που επισείει ακόμα πιο δυσβάσταχτες ποινές.

Ο λόγος, για τους τέσσερις νεαρούς, ηλικίας 20-22 ετών, που κατά την αστυνομία είναι μέλη των «Πυρήνων της Συνωμοσίας της Φωτιάς» και στους οποίους η 32η τακτική ανακρίτρια διείδε επικίνδυνους τρομοκράτες, ικανούς «να βλάψουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού»!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αρχική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα που ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων, εν μία νυκτί «εμπλουτίστηκε» με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα. Σημειωτέον ότι με βάση τις συγκεκριμένες διατάξεις εκτινάσσεται το όριο παραγραφής από τα 20 στα 30 χρόνια, όπως και η εκτιτέα ποινή από 16 σε 25 χρόνια.

Και ποια είναι αυτά τα νέα ευρήματα που να δικαιολογούν στο παρά πέντε τον «εμπλουτισμό»; Σύμφωνα με τους συνηγόρους, πρόκειται για ήσσονος σημασίας υλικό που απλώς προσθέτει ποινή χωρίς να υπάρχει καμία νέα πράξη.

Με βάση τη δικογραφία πάντως, στους τέσσερις νεαρούς έχουν αποδοθεί κατηγορίες για τα κακουργήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, αλλά και τα πλημμελήματα διακεκριμένες φθορές, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, παραβάσεις του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Σημειώνεται ότι το μόλις πέντε σελίδων κατηγορητήριο είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, τόσο ασαφές και αόριστο που κατά το δοκούν μπορεί να χωρέσει μέσα τον μισό ποινικό κώδικα…

Τελικά οι τρεις από τους νεαρούς (σ.σ.: η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους) οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ας φροντίσουν τώρα να φτιάξουν στον Κορυδαλλό κι ένα υποκατάστημα του Τζάμπο Μπ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.