search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Τάξη και ασφάλεια α λα Πούτιν: Κοζάκοι με μαστίγια κατά διαδηλωτών (Photo)

07.05.2018 14:53
Τάξη και ασφάλεια α λα Πούτιν: Κοζάκοι με μαστίγια κατά διαδηλωτών (Photo) - Media
 
Η εφημερίδα Vedomosti σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται στις ιδιαιτερότητες των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετείχαν οι οπαδοί του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι , οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας με το κεντρικό σύνθημα που αναφέρονταν ευθέως στον Ρώσο πρόεδρο: «Δεν είναι δικό μας τσάρος».
 
Η ρωσική εφημερίδα επισημαίνει ότι η διαδήλωση που έγινε στην Μόσχα διέφερε από τις προηγούμενες στο ότι οι υποστηρικτές του Ναβάλνι βρέθηκαν αντιμέτωποι με κινήματα ελεγχόμενα από την εξουσία, μεταξύ των οποίων της οργάνωσης των Κοζάκων, αλλά και με τις ειδικές δυνάμεις που έδρασαν με πρωτοφανή σκληρότητα. Οι ειδικές δυνάμεις έκαναν χρήση βίας, συλλαμβάνοντας μαζικά υποστηρικτές του Ναβάλνι, ενώ οι Κοζάκοι, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικές στολές, χτυπούσαν του διαδηλωτές της αντιπολίτευσης με καμουτσίκια. Συνολικά σε όλη της επικράτεια της Ρωσίας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που στρέφονταν κατά του Πούτιν συνελήφθησαν 1600 άτομα.
 
Το μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαξίμ Σεφτσένκο ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο επειδή, όπως είπε, «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί εκατόνταρχους και φασιστοειδή». Η αστυνομία από την πλευρά της είχε δηλώσει, ότι η εμφάνιση στην συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «εκπρόσωπων διαφόρων κοινωνικών ομάδων» δεν ήταν δική της πρωτοβουλία. Το κράτος, κατά την άποψη του αναλυτή του Κέντρου Carnegie της Μόσχας Αντρεί Καλέσνικοφ, συμμάχησε με τους Κοζάκους και τα μέλη του Εθνικό-Απελευθερωτικού Κινήματος, που στην ουσία είναι παράνομες παραστρατιωτικές οργανώσεις.
«Αυτό δεν προμηνύει τίποτα το καλό και προφανώς παρόμοιοι σχηματισμοί θα χρησιμοποιούνται εφεξής για να καταστέλλονται οι διαμαρτυρίες», δηλώνει ο Καλέσνικοφ. Η εξουσία αναμένει ότι οι διαμαρτυρίες θα αυξηθούν και ήδη παρατηρείται ότι οι αφορμές για τις διαμαρτυρίες είναι ποικίλες ενώ διευρύνονται από γεωγραφικής απόψεως, επισημαίνει ο Καλέσνικοφ.
 
Από την πλευρά του ο ιστότοπος Republic.ru, επικαλούμενο το αντιπολιτευόμενο τηλεοτπικό κανάλι “Ντοζντ”, (το οποίο μετέδιδε χθες ζωντανά τα όσα διαδραματίζονταν στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας) γράφει ότι οι Κοζάκοι που επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών είχαν χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 15,9 εκατ. ρουβλίων, που είχε διατεθεί για διάφορους σκοπούς, όπως διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων και για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης. Το τηλεοπτικό δίκτυο “Ντοζντ” επικαλούμενο στοιχεία του Spark-Interfax γράφει ότι το “Κεντρικό στράτευμα των Κοζάκων” είχε χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν και απ΄ το υπουργείο Πολιτισμού. Το αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό δίκτυο κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των επεισοδίων στις 5 Μαΐου είχε αναφέρει ότι έγιναν συλλήψεις ατόμων που ανήκαν σε όλες τις πλευρές.
 
Από την πλευρά του, το “Κεντρικό στράτευμα των Κοζάκων” στην επίσημη ιστοσελίδα του ανακοίνωσε ότι οι Κοζάκοι παρευρίσκοντο σε συγκέντρωση στην Μόσχα στις 5 Μαΐου , αλλά δεν συμμετείχαν σε “οποιεσδήποτε μη νόμιμες ενέργειες” και δεν είχαν επιφορτισθεί την διασφάλιση της δημόσιας τάξεως.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55