search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:56
MENU CLOSE

Φυλακή σε τρεις φαντάρους μέσα σε λίγες εβδομάδες για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια

07.05.2018 15:56
Φυλακή σε τρεις φαντάρους μέσα σε λίγες εβδομάδες για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια - Media

 

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε δύο φαντάρους για τη συμμετοχή τους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

Με φυλάκιση τιμωρήθηκε φαντάρος που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας να τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο. Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε και σε φαντάρο που συμμετείχε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απρίλη στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι συμπληρώνονται τρεις εβδομάδες από τότε.

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», ο πρώτος φαντάρος ταυτοποιήθηκε από τις φωτογραφίες της απεργιακής συγκέντρωσης ενώ ακολούθησε η επιβολή ποινής φυλάκισης από την μονάδα στην οποία υπηρετεί.

«Με την αξιοπρεπή και υπερήφανη στάση του έστειλε ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς: Βαλκάνια, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανος, Λιβύη, Συρία πρόσφατα», αναφέρει σε σχετική καταγγελία το δίκτυο «Σπάρτακος».

Οι δύο νέες «καμπάνες» σε φαντάρους ανεβάζουν σε τρεις συνολικά τις περιπτώσεις τιμωρίας της συμμετοχής σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια μέσα σε λίγες εβδομάδες. Στις 12 Απριλίου το ΚΚΕ κατήγγειλε την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε φαντάρο – μέλος της ΚΝΕ επειδή τοποθετήθηκε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Εξάλλου στις 14 Απριλίου το ΚΚΕ κατήγγειλε τη διεξαγωγή άσκησης καταστολής πλήθους στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καταστολής, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της εμπλοκής στα ευρωΝΑΤΟϊκά σχέδια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55