search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Ρεκόρ διετίας: Κρίση διαρκείας στο προσφυγικό

07.05.2018 18:18
Διάσωση 86 προσφύγων σε Λέσβο και Αλεξανδρούπολη - Άλλοι 157 αποβιβάστηκαν από λέμβους στο Β. Αιγαίο - Media

 

Σε «τεντωμένο σκοινί βαδίζει πλέον»  η κατάσταση  στο προσφυγικό και τη διαρκή ροή ανθρώπων από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

Τα τελευταία στοιχεία  που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕσχετικά με την εβδομάδα μεταξύ 30 Απριλίου και 6 Μαϊου , έχουν  προκαλέσει έντονη ανησυχία στις ελληνικές αρχές, αφού κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων σε χρονικό διάστημα , τα 2 τελευταία χρόνια ! 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφθασαν 1.125 άτομα από τα τουρκικά παράλια. Αριθμός αυξημένος κατά 31% στυγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου (752) και σχεδόν τριπλάσιος σχετικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (455)!

Από τους 1125 νέους πρόσφυγες και μετανάστες, σχεδόν δύο στους τρεις (755) έφθασαν στη Λέσβο, οι περισσότεροι με καταγωγή από τη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει καθημερινά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ένας στους δύο πρόσφυγες ανήκουν στις αποκαλούμενες «ευάλωτες ομάδες». 

Δηλαδή πρόκειται είτε για γυναίκες (ποσοστό 20%) είτε για ανήλικα παιδιά (31%),  εκ των οποίων επτά στα δέκα είναι κάτω των  12 χρονών και ένα στα δέκα φθάνουν στην χώρα μας ασυνόδευτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20