search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Έκθεση για την πολύπλοκη σχέση μόδας και φύσης στο Μουσείο V&A στο Λονδίνο

08.05.2018 07:31
Έκθεση για την πολύπλοκη σχέση μόδας και φύσης στο Μουσείο V&A στο Λονδίνο - Media

 

Η μόδα πάντα αντλεί έμπνευση από τον φυσικό κόσμο, αλλά επίσης εξαρτάται από αυτή για τις πρώτες ύλες και την ενέργεια.

Την πολύπλοκη σχέση μόδας και φύσης τα τελευταία 400 χρόνια, το πώς η μόδα έχει μιμηθεί, έχει εμπνευστεί και έχει λεηλατήσει τη φύση από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα, εξερευνά η νέα έκθεση «Fashioned from Nature» που διοργανώνεται στο Μουσείο Victoria & Albert, στο Λονδίνο.

“Η έκθεση εξυμνεί το πώς η μόδα θυμίζει τη φύση” δήλωσε στο BBC Culture η επιμελήτρια της έκθεσης Edwina Ehrman. “Είναι επίσης μία έκθεση για την ανθρώπινη σχέση με τη φύση. Αγαπάμε τη φύση και συχνά επιλέγουμε τη μόδα που μας τη θυμίζει, αλλά πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση στην πραγματικότητα της αρκετά στρεβλής σχέσης της μόδας με τη φύση. Η μόδα εμπνέεται από αυτήν, αλλά εκμεταλλεύεται αμείλικτα τους πόρους της – νερό, πρώτες ύλες και ενέργεια, συχνά με τρομακτικές συνέπειες” τόνισε.

Κάποια από τα εκθέματα διερευνούν τη χρήση προϊόντων από απειλούμενα πλάσματα, όπως το ελεφαντόδοντο, το κέλυφος της χελώνας, τη μαργαριτόριζα και τη μπαλένα.

Υπάρχουν μερικά παιχνιδιάρικα, λαμπερά εκθέματα: ένα ανδρικό μεταξωτό γιλέκο του 1780 με κεντημένες μαϊμούδες, ένα φόρεμα του Ζαν Πολ Γκοτιέ με print λεοπάρδαλης, ένα δαντελωτό μαντήλι με μοτίβα φτέρης, ενδύματα και εικονογραφήσεις μόδας από τον 19ο αιώνα με σχέδια φύκια και κοχύλια.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:06