search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:47
MENU CLOSE

Φήμες για νέα επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα

08.05.2018 09:59
Στη θέση της η εντυπωσιακή πεζογέφυρα στην Ποσειδώνος – Κλειστή μέχρι το βράδυ η λεωφόρος (Photos/Video) - Media Gallery 7

   

Ανώτερος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κίνα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ιαπωνικά και νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη σε λιγότερο από ενάμιση μήνα του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ φέρεται να επισκέφθηκε την κινεζική πόλη Νταλιάν, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε από την πλευρά του εικόνες μιας πομπής επίσημων αυτοκινήτων που διέσχισαν την πόλη Νταλιάν, καθώς και εικόνες από το αεροδρόμιο της πόλης στις οποίες φαίνονται δύο βορειοκορεατικά αεροπλάνα, ένα εκ των οποίων είναι ίδιος τύπος με αυτό που χρησιμοποιεί συνήθως ο Κιμ.

Τα δύο αεροπλάνα βιντεοσκοπήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της απογείωσής τους από την Νταλιάν.

Σύμφωνα με το Yonhap, ο Κιμ ενδέχεται να επισκέφθηκε την κινεζική πόλη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες.

«Δεν διαθέτω πληροφορίες που μπορώ να δημοσιοποιήσω αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Γκενγκ Σουάνγκ. «Η Κίνα και η Βόρεια Κορέα είναι στενοί γείτονες που διατηρούν επικοινωνία και στενές επαφές», πρόσθεσε.

Ο Κιμ επισκέφθηκε την Κίνα στα τέλη Μαρτίου στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45