search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Αντιδρά η πρεσβεία της Βενεζουέλας: Διαστρεβλωμένη και απερίσκεπτη χρήση του ονόματος της χώρας από τα πολιτικά κόμματα

08.05.2018 10:36
Αντιδρά η πρεσβεία της Βενεζουέλας: Διαστρεβλωμένη και απερίσκεπτη χρήση του ονόματος της χώρας από τα πολιτικά κόμματα - Media

 

Αντιδρά στην συνεχή επίκληση της Βενεζουέλας ως παράδειγμα προς αποφυγή, η πρεσβεία της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «ασέβεια απέναντι σε ένα ανεξάρτητο εκλογικό σύστημα» και «διεθνή εκστρατεία που προωθείται από τους πιο αντιδραστικούς τομείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Επίσης η πρεσβεία εξ’ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας καλεί τον ελληνικό λαό σε αμοιβαίο σεβασμό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, εξ ονόματος του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, απορρίπτει την επαναλαμβανόμενη, διαστρεβλωμένη και απερίσκεπτη χρήση της Βενεζουέλας από τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα οποία για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, επιτίθενται κατά της άριστης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Οι χωρίς νόημα δηλώσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Μαΐου στη Βενεζουέλα, όχι μόνο δείχνουν ασέβεια απέναντι σε ένα ανεξάρτητο εκλογικό σύστημα, αλλά τους αποδίδεται ένας νομιμοποιητικός ρόλος σε μια διαδικασία που βρίσκεται αναφαίρετα στα χέρια του λαού της Βενεζουέλας.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν φερέφωνο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και επιδιώκουν το πολιτικό όφελος, έχοντας ευθυγραμμιστεί και έχοντας υποκύψει σε μια διεθνή εκστρατεία που προωθείται από τους πιο αντιδραστικούς τομείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γεγονός που, αντί να παίζει ένα θετικό ρόλο στην προώθηση της ειρήνης στη Βενεζουέλα, έχει μετατραπεί σε έναν επιθετικό παράγοντα κατά ενός λαού και μιας κυβέρνησης που τόλμησε να έχει ένα διαφορετικό όραμα για τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, εξ ονόματος του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, καλεί τον αδελφό ελληνικό λαό σε αμοιβαίο σεβασμό, ενώ επιδιώκει μια σεβαστή αντιμετώπιση του διεθνούς δικαίου και της πολιτικής μας κυριαρχίας από τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας.

Αθήνα, 8 Μαΐου 2018

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39