search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13
MENU CLOSE

Το «μαγικό» για να διώξετε τις μύγες το καλοκαίρι (Photo)

08.05.2018 14:25
Μετάδοση κορωνοϊού κατά τη διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού: Τι πρέπει να γνωρίζουμε - Οι συμβουλές των γιατρών - Media

 

Μαζί με το καλοκαίρι και τη ζέστη επιστρέφει και μια από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις: μιλάμε φυσικά για τις μύγες, οι οποίες εκτός από ενοχλητικές είναι και επικίνδυνες καθώς στα πόδια και στο σώμα τους μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς.

Κι όμως, υπάρχει ένα απλούστατο «μαγικό» με το οποίο μπορείτε να τις κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας. Θα χρειαστείτε μόνο μια σακούλα για σάντουιτς, νερό χυμό λεμονιού και μερικά κέρματα.

Βάζετε τα κέρματα μέσα στη σακούλα, τη γεμίζετε με νερό, ρίχνετε και το χυμό του λεμονιού, ώστε τα κέρματα να είναι γυαλιστέρα, την κλείνετε και την κρεμάτε στο σημείο που θέλετε.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι μύγες έχουν φτωχούς οπτικούς υποδοχείς και με το κόλπο αυτό μπερδεύεται η όρασή τους, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την περιοχή όπου κρέμονται οι σακούλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12