search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Τροχαίο με αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες στην Ξάνθη – Μπαράζ συλλήψεων για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

08.05.2018 14:38
Πανικός στην τροχαία: Οδηγούσε ανάποδα στην Εθνική Οδό (Photos) - Media

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε με αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες, το οποίο οδηγούσε μέλος κυκλώματος διακίνησης την ώρα που το καταδίωκαν αστυνομικές δυνάμεις, στη βόρεια Ξάνθη.

Η αστυνομία επιχειρούσε να σταματήσει το αυτοκίνητο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, το οποίο έτρεχε από τα τουρκικά σύνορα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, ο οδηγός αποφάσισε να στρίψει το όχημα σε έναν άλλο δρόμο για να διαφύγει.

Οι μετανάστες είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Ερυθραίας και της Σομαλίας, ενώ ο οδηγός κατάγεται από το Πακιστάν. Όλοι τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο. Ο ύποπτος διακινητής πιστεύεται ότι πήρε τους μετανάστες κοντά στα νοτιανατολικά σύνορα με την Τουρκία.

Εννέα συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (07 Μαΐου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα (9 ) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 30 και 33 ετών (άνδρας και γυναίκα που συνόδευαν -1- παιδί) και 24χρονος υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ελβετία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 33χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, πέντε υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 18 έως 57 ετών (-2- άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν -1- παιδί), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50