search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Προς αίτηση ακύρωσης της απόφασης για άσυλο στον δεύτερο από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

08.05.2018 14:42
Συνήγορος των οκτώ Τούρκων: «Πανικοβλημένος» ο Ν. Κοτζιάς - Media

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόκειται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής της απόφασης της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, με την οποία δεύτερος Τούρκος αξιωματικός, από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς του χορηγήθηκε άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου, ακόμη ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος. 

Στον παρελθόν, η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, με απόφαση της Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερος ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου. 

Ο Suleyman Ozkaynakci κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία, φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις και έχει την υποχρέωση καθημέρινης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:56