18/10/2019 03:51:22

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα τιμωρία φαντάρου για συμμετοχή σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα τιμωρία φαντάρου για συμμετοχή σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο - Media

 

Η επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την τιμωρία στρατιώτη, γιατί συμμετείχε σε πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη καθώς και την προσαγωγή μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια εξόρμησης έξω από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιβολή ποινών φυλάκισης σε δύο φαντάρους σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια ανέρχονται πλέον σε τρία τα περιστατικά τιμωρίας της πολιτικής δράσης φαντάρων. 

Η αρχή έγινε με την επιβολή ποινής φυλάκισης σε φαντάρο-μέλος της ΚΝΕ που μίλησε σε μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης σε φαντάρο που τοποθετήθηκε στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη. Τέλος, τη Δευτέρα έγινε γνωστή η επιβολή ποινής φυλάκισης σε φαντάρο που μίλησε σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, πριν αρκετές εβδομάδες.

*φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.