search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:04
MENU CLOSE

Η Ernst & Young αναλαμβάνει τον οικονομικό έλεγχο της Folli Follie

09.05.2018 15:26
Folli Follie: Τέλη Σεπτεμβρίου το πόρισμα της Alvarez & Marsal - Media
 
Στην πρόσληψη της Ernst&Young ως ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή, που θα αναλάβει την εξέταση των οικονομικών καταστάσεων μητρικής και ομίλου, προχωρά η Folli Follie, μετά από τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να απαντηθούν οι κατηγορίες του αμερικανικού fund QCM.
 
Σημειώνεται ότι η «Quintessential Capital Management» σημείωνε στην έκθεσή της πως «κατόπιν έρευνάς της σε τρεις ηπείρους που περιελάμβανε συνεντεύξεις και επιτόπιες επισκέψεις, συστηματική εξέταση του δικτύου καταστημάτων της Folli Follie και ανάλυση, ‘δυσκολεύεται’ να αντιστοιχίσει τα στοιχεία για το μέγεθος, τα έσοδα και την ανάπτυξη της εταιρείας με την πραγματικότητα που παρατήρησε επιτόπου και έχει ανησυχίες αναφορικά με την ικανότητα των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας να παρουσιάσουν μια ακριβή εικόνα της εταιρείας».
 
Ανησυχεί πως ο όμιλος θα μπορούσε να οδεύει προς σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πως η μετοχή είναι αντίστοιχα υπερβολικά υπερτιμημένη. Ο πυρήνας του ζητήματος φαίνεται να επικεντρώνεται στις ασιατικές και συγκεκριμένα τις κινεζικές, θυγατρικές της Folli Follie.
 
Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επιπλέον ζητήσει από το hedge fund να προχωρήσει σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην έκθεση του, προσκομίζοντας αναλυτικά στοιχεία, η Quintessential Capital Management επανέρχεται για το θέμα των σημείων πώλησης της Folli Follie, μετά τη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η Folli Follie, αναφέροντας πως «η λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την FF είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί και ίσως περιέχει πιθανές αποδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών».
 
H QCM αναφέρει πως ολοκλήρωσε τον προκαταρκτικό έλεγχο της λίστας των σημείων πώλησης που εξέδωσε η Folli Follie, σημειώνοντας πως «αν και αναμένουμε να δημοσιοποιήσουμε νέες πληροφορίες καθώς θα εξετάζουμε τη λίστα, θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι τώρα, καθώς πιστεύουμε πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:00