search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Έκπληκτος ο Πρίγκιπας Κάρολος με το δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου (Photos)

09.05.2018 15:52
Έκπληκτος ο Πρίγκιπας Κάρολος με το δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου (Photos) - Media

 

Μια ιστορική έκπληξη με άρωμα… Κέρκυρας επεφύλασσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον επίσημο προσκεκλημένο του, τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας.

Κατά την παραδοσιακή ανταλλαγή δώρων, ο Π. Παυλόπουλος πρόσφερε την πρόσκληση για την βάφτιση του πρίγκιπα Φιλίππου στον τότε Δήμαρχο Κέρκυρας, όπως και το μενού της δεξίωσης της βάφτισης, αλλά και την ανακοίνωση του δήμου Κερκύρας για το γεγονός.

Τα αντικείμενα είχε προσφέρει συλλέκτης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αυτός με τη σειρά του χάρισε στον Βρετανό πρίγκιπα, προσθέτοντας έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης.

Σημειώνεται ότι η βάφτιση του πρίγκιπα Καρόλου είχε γίνει στο Μον Ρεπό, στην Κέρκυρα, τον Οκτώβριο του 1921.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος πρόσφερε στον Πρ. Παυλόπουλο έξι πορσελάνινα πιάτα, όλα κατασκευασμένα στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής και μια φωτογραφία του ιδίου με την σύζυγό του.

Παυλόπουλος: Σημαντικός κρίκος στην «αλυσίδα φιλίας» Ελλάδας- Μ. Βρετανίας η επίσκεψη του πρίγκιπα

Σημαντικό κρίκο στην «αλυσίδα φιλίας» μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έκανε λόγο για ιστορική στιγμή και υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που επισήμως επισκέπτεται την Ελλάδα ο διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ευχήθηκε να αποτελέσει την απαρχή και για άλλες στο μέλλον.

Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στους κοινούς αγώνες Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας για Ελευθερία και Δημοκρατία και υπογράμμισε τον ρόλο του λόρδου Βύρωνα, το φιλελληνικό ρεύμα που δημιούργησε, την ιδεολογία περί κράτους- έθνους, που υποστήριξε, καθώς και την καταλυτική συνδρομή του Κόδριγκτον, στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η έκβαση της οποίας, συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος υπενθύμισε τους κοινούς αγώνες σε δυο Παγκόσμιους Πολέμους και διαβεβαίωσε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτούς τους αγώνες, γιατί και οι σημερινοί καιροί είναι δύσκολοι και οι δυο χώρες μας μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον ταραγμένο πλανήτη.

Ειδική αναφορά έκανε και στις ελληνικές ρίζες του Καρόλου, μέσα από τον πατέρα του, και τόνισε ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην Αθήνα, εκτιμώντας ότι η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει την απαρχή και για άλλες στο μέλλον.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εξαιρετικά ευγενική υποδοχή και σημείωσε ότι μόνο θερμά λόγια έχει να πει για τη μακρά σχέση των δυο χωρών, η οποία εκτείνεται στη διάρκεια πάρα πολλών χρόνων.

Ανέφερε, επίσης, ότι στα ταξίδια τους ανά τον κόσμο συναντούν πάρα πολλούς Έλληνες, όπως για παράδειγμα πρόσφατα στην Αυστραλία, ενώ τόνισε ότι έχει επισκεφθεί ιδιωτικά πολλές φορές την Ελλάδα και εξέφρασε τη χαρά του για την παρούσα επίσκεψη. Υπενθύμισε, ακόμη, τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Ιερουσαλήμ πριν από δυο χρόνια και ευχήθηκε στο μέλλον να έχουν πολλές ευκαιρίες για να ξανασυναντηθούν.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:30 για το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10