search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:08
MENU CLOSE

Δεύτερη δικάσιμος του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή – Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης

09.05.2018 17:21
Δεύτερη δικάσιμος του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή - Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης - Media

 

Το πρωί της Πέμπτης συνεχίζεται η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της Ηριάννας και του Περικλή, των δύο νέων που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε βαρύτατες ποινές φυλάκισης βάσει ενός έωλου κατηγορητηρίου.

Στην πρώτη δικάσιμο, στις 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου είχε ξεκαθαρίσει ότι ένα δείγμα DNA (βάσει του οποίου καταδικάστηκε η Ηριάννα) από μόνο του δεν αρκεί, «ούτε καταδικάζει, ούτε αθωώνει». Αίσθηση ωστόσο είχαν προκαλέσει τα σχόλιά του κατά την κατάθεση του πατέρα του Περικλή, περί «αναρτομάνας Θεσσαλίας» (τόπος καταγωγής του νεαρού καταδικασθέντος), όταν ο τελευταίος είχε τονίσει ότι ο γιος του δεν έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του όπλο.

Εξάλλου στην πρώτη δικάσιμο ο αστυνομικός που ήταν παρών κατά την ανεύρεση των όπλων στην Πανεπιστημιούπολη, σε ένα από τα οποία φέρεται να βρέθηκε, βάσει του κατηγορητηρίου, ένα μερικό δείγμα DNA της Ηριάννας, κατά την εξέτασή του δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον οπλισμό με την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η υπεράσπιση της Ηριάννας είχε ζητήσει επίμονα να κληθεί προς εξέταση ο μάρτυρας που βρήκε τα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη και κατόπιν ειδοποίησε την αστυνομία, ο οποίος δεν εμφανίστηκε σε καμία προηγούμενη δικάσιμο.

Η υπόθεση των δύο νέων ξεσήκωσε εξαρχής ένα μεγαλειώδες κύμα συμπαράστασης, με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Εφετείο και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν εκδοθεί από δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών.

Για την Πέμπτη προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στο Εφετείο, στις 9 το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03