search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Επέστρεψε στον θρόνο του ο Ολυμπιακός!

09.05.2018 19:02
Επέστρεψε στον θρόνο του ο Ολυμπιακός! - Media

 

Έκατσε και πάλι στον θρόνο της Volleyleague ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά το 2014!

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 του ΠΑΟΚ αρκετά εύκολα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη» (είχε ανακοινωθεί sold out) και έκανε το 3-0 στη σειρά με τον «δικέφαλο», κατακτώντας το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Πρόκειται για την πρώτη «σκούπα» σε τελικούς μετά το 2015, όταν και είχε πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τέλος στην κυριαρχία που είχε βάλει ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας τρεις σερί φορές την κούπα.

Η ομάδα του λιμανιού ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς ήττα και με 30-0 ρεκόρ, καθώς είχαν 22-0 στην κανονική περίοδο και 2-0 κόντρα σε Πάμβοχαϊκό και Κηφισιά, πριν τη «σκούπα» με στους τελικούς. Κάτι αντίστοιχο έχει να συμβεί από τη σεζόν 2006-07, όπου το είχε κάνει ο πανίσχυρος -τότε- Ηρακλής. Αυτό ήταν το δέκατο πρωτάθλημα του Κώστα Χριστοφιδέλη, το έβδομο του Γιώργου Στεφάνου και το πέμπτο του Ανδρέα Ανδρεάδη.

Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι προέβαλε σθεναρή αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ και στη συνέχεια κατάφερε να βάλει δύσκολα επί της ουσίας μόνο μέχρι τα μέσα των επόμενων δύο.

Αρχικά, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά και ο ΠΑΟΚ με λάθη, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησε την κατάσταση και έγινε… μάχη μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με υπέρ τους 8-7, ενώ πόντο-πόντο κύλησε το παιχνίδι σχεδόν μέχρι το φινάλε και το 25-22. Ο «δικέφαλος» προηγήθηκε με 21-20, χάρις τον κορυφαίο του, Ουσίκοφ, αλλά με επιμέρους 5-1, η ομάδα του Μουνιόθ σφράγισε το 1-0.

Στο δεύτερο, το οποίο και πάλι κατέληξε σε «ερυθρόλευκα» χέρια, ήταν αμφίρροπο μέχρι τα μέσα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρεθεί σε κάποιο σημείο σε θέση οδηγού. Μετά το 19-19 από τη λάθος επίθεση του Ραουβέρτινκ, οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν με σχετική άνεση (από εκείνο το σημείο και μετά) στο 2-0.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μέχρι τα μέσα του τρίτου σετ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να… ξεμυτίσει και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 11-10, με τον Ουσίκοφ και πάλι να… βγαίνει μπροστά, αλλά μόνος του δεν γινόταν να λυγίσει τους πειραιώτες. Ύστερα από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μουνιόθ έκανε μίνι σερί και ουσιαστικά δεν κοίταξε άλλο πίσω του.

Τα σετ: 25-22, 25-21, 25-20 σε 85′

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:31