search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21
MENU CLOSE

5 μύθοι για τα σούπερ μάρκετ που πρέπει να καταρριφθούν

10.05.2018 07:25
5 μύθοι για τα σούπερ μάρκετ που πρέπει να καταρριφθούν - Media

 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες, μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με το πώς δουλεύουν τα Σούπερ Μάρκετ. Μερικά από αυτά είναι αλήθεια. Ναι, τα προϊόντα που βρίσκονται δίπλα στο ταμείο είναι εκεί για να σας ωθήσουν να κάνετε παρορμητικές αγορές. Ναι, η μουσική επηρεάζει τις αγορές σας. Ναι, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα κοτόπουλα βοηθάει να… γεμίσει το καλάθι. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι μύθοι αληθινοί.

Τα λαχανικά ψεκάζονται με νερό για να είναι βαρύτερα Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν ούτως ή άλλως πολύ νερό. Πρακτικά είναι… νερό. Το μαρούλι έχει 96% νερό, το λάχανο 93%, το μπρόκολο 91%. Όσο μεγαλύτερη είναι περιεκτικότητα σε νερό, τόσο πιθανότερο είναι να ψεκάζονται αυτά τα λαχανικά ώστε να είναι ενυδατωμένα και να διαρκούν περισσότερο.

Το γάλα βρίσκεται στο βάθος του καταστήματος για να ψωνίζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε Υπάρχει μεγάλη διαμάχη γύρω από αυτό το θέμα: τα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως το γάλα βρίσκονται στο βάθος, ώστε πρώτα να περάσετε από όλα τα άλλα προϊόντα και ενδεχομένως να κάνετε άχρηστες αγορές. Ωστόσο τα γαλακτοκομικά και τα κατεψυγμένα προϊόντα πρέπει να παραμείνουν παγωμένα και δεν έχει λογική να τοποθετούνται κοντά στο σημείο παραλαβής.

Τα επώνυμα brands είναι καλύτερα από τα brands του σούπερ μάρκετ Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το ίδιο πράγμα σε διαφορετική συσκευασία. Η βιομηχανία συσκευασιών είναι τεράστια και μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε πως ένα προϊόν σε αναγνωρίσιμη συσκευασία είναι καλύτερο από αυτό που προωθεί το ίδιο το κατάστημα. Ρίξτε μια ματιά σε ό,τι αναγράφεται στο πίσω μέρος του προϊόντος και αποφασίστε μόνοι σας. Πάντως αν δείτε τη φράση «συσκευάζεται για» τότε μάλλον είναι ακριβώς το ίδιο με το διπλανό (ακριβό) προϊόν.

Αν δεν είναι φρέσκο δεν είναι καλό Μην υποτιμάτε τη δύναμη της κατάψυξης. Όχι απλά βοηθάει να τρώτε τοπικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά διατηρεί και τα προϊόντα χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Επίσης, η κατάψυξη βοηθάει να έχετε πρόσβαση σε ευπαθή τρόφιμα που δεν θα τα… προτιμούσατε αν ήταν φρέσκα.

Το ντόπιο είναι πάντα καλύτερο Τα τοπικά προϊόντα είναι αξιαγάπητα αλλά ακόμα και οι τοπικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν πρακτικές που είναι εις βάρος της ποιότητας των προϊόντων τους. Αν έχετε υψηλό στάνταρντ γι αυτά που τρώτε κρατήστε το ψηλά ανεξάρτητα από τον… ταχυδρομικό κώδικα. Διαβάστε τις ετικέτες, κάντε ερωτήσεις και να θυμάστε πως το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη ή το κόμμι γκουάρ δεν εξαφανίζονται αυτόματα επειδή το προϊόν φτιάχτηκε κάπου κοντά σας.

Πηγή: spirossoulis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21