04/06/2020 02:14:56

«Ο φόβος φυλάει τα έρημα» του Νίκου Νέσκε στο ArteVisione (Photos)

«Ο φόβος φυλάει τα έρημα» του Νίκου Νέσκε στο ArteVisione (Photos) - Media

 

Ο νεοσύστατος χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Ο φόβος φυλάει τα έρημα». Μια ιδιαίτερη δουλειά του Νίκου Νέσκε, ο οποίος κινείται ανάμεσα στον σουρεαλισμό και την ακατέργαστη τέχνη, προσθέτοντας, ωστόσο, στο τυχαίο και το αφηρημένο τη δική του ξεχωριστή και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα και σκοπιμότητα.

Έχοντας ως πρώτη ύλη το χρώμα, ο Νέσκες «χτίζει έναν κόσμο παραληρηματικό, έναν κόσμο τόσο φωτεινό όσο και σκοτεινό, τόσο τρομακτικό όσο και λυτρωτικό, αρκεί κανείς να τον αποδεχτεί στο σύνολό του» αναφέρει συγκεκριμένα ο επιμελητής της έκθεσης, Ανδρέας Ιωαννίδης, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο προσωπικό κόσμο, πολύ κοντά στο χώρο του ασυνείδητου, ατομικού και συλλογικού, ο οποίος δε υπακούει στον συμβατικό ευθύγραμμο χρόνο ούτε στον οικείο ευκλείδειο χώρο ενώ ακολουθεί ιδιότητες στενά δεμένες με τη ρευστή υλικότητα του χρώματος που τόσο άφθονα χρησιμοποιεί ο Νέσκες.

Διότι το χρώμα είναι ένα υλικό φορτισμένο -γι αυτό και τρομακτικό- στο δυτικό πολιτισμό, με τις ιδιότητες της σάρκας, της συγκίνησης, του συναισθήματος, της θηλυκής διάστασης της ύπαρξης».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Νέσκες γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Εισήχθη πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2012. Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τον Αριστοτέλη Τζάκο και τον Γιώργο Χαρβαλιά και αποφοίτησε με άριστα από την ΑΣΚΤ το 2017.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16/5

ARTEVISIONE - Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 16:00 -21:00 | Σάββατο: 11:00 - 16:00

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.