search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:38
MENU CLOSE

«Ο φόβος φυλάει τα έρημα» του Νίκου Νέσκε στο ArteVisione (Photos)

10.05.2018 09:54
«Ο φόβος φυλάει τα έρημα» του Νίκου Νέσκε στο ArteVisione (Photos) - Media

 

Ο νεοσύστατος χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Ο φόβος φυλάει τα έρημα». Μια ιδιαίτερη δουλειά του Νίκου Νέσκε, ο οποίος κινείται ανάμεσα στον σουρεαλισμό και την ακατέργαστη τέχνη, προσθέτοντας, ωστόσο, στο τυχαίο και το αφηρημένο τη δική του ξεχωριστή και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ταυτότητα και σκοπιμότητα.

Έχοντας ως πρώτη ύλη το χρώμα, ο Νέσκες «χτίζει έναν κόσμο παραληρηματικό, έναν κόσμο τόσο φωτεινό όσο και σκοτεινό, τόσο τρομακτικό όσο και λυτρωτικό, αρκεί κανείς να τον αποδεχτεί στο σύνολό του» αναφέρει συγκεκριμένα ο επιμελητής της έκθεσης, Ανδρέας Ιωαννίδης, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο προσωπικό κόσμο, πολύ κοντά στο χώρο του ασυνείδητου, ατομικού και συλλογικού, ο οποίος δε υπακούει στον συμβατικό ευθύγραμμο χρόνο ούτε στον οικείο ευκλείδειο χώρο ενώ ακολουθεί ιδιότητες στενά δεμένες με τη ρευστή υλικότητα του χρώματος που τόσο άφθονα χρησιμοποιεί ο Νέσκες.

Διότι το χρώμα είναι ένα υλικό φορτισμένο -γι αυτό και τρομακτικό- στο δυτικό πολιτισμό, με τις ιδιότητες της σάρκας, της συγκίνησης, του συναισθήματος, της θηλυκής διάστασης της ύπαρξης».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Νέσκες γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Εισήχθη πρώτος στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2012. Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τον Αριστοτέλη Τζάκο και τον Γιώργο Χαρβαλιά και αποφοίτησε με άριστα από την ΑΣΚΤ το 2017.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 16/5

ARTEVISIONE – Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 -21:00 | Σάββατο: 11:00 – 16:00

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24