search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26
MENU CLOSE

Apple: Τελικά δεν θα κατασκευάσουμε κέντρο δεδομένων αξίας 1 δισεκ. δολαρίων

10.05.2018 12:30
Apple: Τελικά δεν θα κατασκευάσουμε κέντρο δεδομένων αξίας 1 δισεκ. δολαρίων - Media

 

Η Apple εγκατέλειψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα κέντρο δεδομένων, αξίας 850 εκατ. ευρώ (1 δισεκ. δολαρίων), στην Ιρλανδία λόγω καθυστερήσεων εδώ και πάνω από τρία χρόνια στη διαδικασία εγκρίσεων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κατασκευάστρια εταιρία των iPhone.

Η Ιρλανδία βασίζεται σε ξένες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Apple για τη δημιουργία μίας σε κάθε 10 θέσεις εργασίας στην οικονομία της και βλέπει βασικές επενδύσεις όπως τα κέντρα δεδομένων ως μέσο διασφάλισης της παρουσίας τους στη χώρα.

Η Apple ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2015 τα σχέδιά της να χτίσει μια μονάδα σε επαρχιακή πόλη της δυτικής Ιρλανδίας προκειμένου να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της περιοχής, ωστόσο μια σειρά από προσφυγές, κυρίως από δύο ιδιώτες, είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έγκριση του έργου.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Ιρλανδίας έκρινε τον Οκτώβριο ότι το κέντρο δεδομένων μπορούσε να προχωρήσει, απορρίπτοντας τις προσφυγές, με τους δύο ενάγοντες στη συνέχεια να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Παρά τις μέγιστες προσπάθειες μας, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία έγκρισης μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τα σχέδιά μας και δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε με το κέντρο δεδομένων», ανέφερε η Apple σε σημερινή ανακοίνωση πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Μολονότι απογοητευτικό, αυτό το εμπόδιο δεν θα μετριάσει τον ενθουσιασμό μας για μελλοντικά έργα στην Ιρλανδία καθώς οι δραστηριότητές μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται», ανέφερε η εταιρία, αναφερόμενη στα σχέδια να επεκτείνει τα ευρωπαϊκά κεντρικά της γραφεία στην κομητεία Κορκ όπου απασχολεί πάνω από 6.000 άτομα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας προκειμένου να περιλάβει τα κέντρα δεδομένων ως στρατηγικές υποδομές, επιτρέποντας έτσι να προχωρά πολύ γρηγορότερα η διαδικασία σχεδιασμού.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση της Apple είναι πολύ απογοητευτική”, ιδιαίτερα για την περιοχή και τη δυτική Ιρλανδία, δήλωσε σε ανακοίνωση η υπουργός Επιχειρήσεων Χέδερ Χάμφρεϊζ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26