search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Τελικά όντως «μας ψεκάζουν» – αλλά για καλό σκοπό: Αεροπλάνο του ΕΛΓΑ στη «μάχη» ενάντια στο χαλάζι

10.05.2018 13:11
Τελικά όντως «μας ψεκάζουν» - αλλά για καλό σκοπό: Αεροπλάνο του ΕΛΓΑ στη «μάχη» ενάντια στο χαλάζι - Media

 

Πτήσεις πάνω από τη πεδιάδα της Θεσσαλίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες αεροπλάνο του ΕΛΓΑ, σε μία προσπάθεια μείωσης των καταστροφικών επιπτώσεων των σφοδρών χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το αεροπλάνο του ΕΛΓΑ απελευθερώνει ιωδιούχο άργυρο στα νέφη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «περισσότεροι αλλά μικρότεροι χαλαζόκοκκοι με αποτέλεσμα να λιώνουν (η πλειοψηφία) πριν φτάσουν στο έδαφος».

Στο flighradar24 καταγράφεται αναλυτικά η πορεία του αεροσκάφους πάνω από τις μεγάλες ελληνικές πεδιάδες.

Σημειώνεται ότι, όπως ξεκαθαρίζει σε σχετική ανάρτηση το meteo.gr, «τα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση δημιουργίας μεγάλου χαλαζιού στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα ίχνη αεροσκαφών (contrails)», που αποτελούν την «απόδειξη» των συνωμοσιολόγων ότι «μας ψεκάζουν» για να μας… κρατούν πειθήνιους. Οι ψεκασμοί του ΕΛΓΑ πραγματοποιούνται «από μικρά αεροσκάφη και σε πολύ χαμηλότερο ύψος από ότι οι εμπορικές πτήσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15