search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:15
MENU CLOSE

Κλιμάκωση της έντασης – Σοβαρές συνέπειες για την περιοχή βλέπει το ΚΚΕ στις κινήσεις Τραμπ κατά της Τεχεράνης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2020
10-5-2018
12.05.2018 03:00
souda-1.jpg

 

«Πίσω από τα παχιά λόγια για τη “στρατηγική συνεργασία”, την “ειρήνη” και τα διάφορα “αναγκαία project” κρύβονται οι επικίνδυνοι πολεμικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί στην περιοχή, αυτή τη φορά με τη δημιουργία κλίματος και αναζήτηση προσχημάτων για στοχοποίηση του Ιράν και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, που έγιναν με την κάλυψη του κ. Τσίπρα και του κ. Αναστασιάδη» σημειώνει το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ σχολιάζοντας την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Όπως τονίζει ο Περισσός, «η προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς φαίνεται, εκτός των άλλων, και από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αναγόρευσε τις ΗΠΑ, που πριν από λίγο καιρό αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σε επιδιαιτητή για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος».

Για την τέταρτη κατά σειρά τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στη Λευκωσία, ο «Ριζοσπάστης» αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι η συνάντηση επιβεβαίωσε «το γεγονός ότι τα σχέδια και οι “λυκοφιλίες” του κεφαλαίου πηγαίνουν χέρι – χέρι με την εμπλοκή στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., καθώς και κρατών – δολοφόνων, όπως του Ισραήλ, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στην αντιπαράθεσή τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη».

Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό του πως «οι απειλές Νετανιάχου ενάντια στο Ιράν, που έγιναν με την κάλυψη των Τσίπρα – Αναστασιάδη, προμηνύουν κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, μετά και τις ανακοινώσεις Τραμπ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα».

Ο ρόλος της Σούδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Ριζοσπάστης» κάνει λόγο για «νέα στοιχεία» τα οποία «έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον ρόλο της Σούδας στην υποστήριξη επιχειρήσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ξεσκεπάζοντας και τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “μη εμπλοκής”».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στο επίσημο έντυπο της βάσης “The Beacon” (τεύχος Μάρτη – Απρίλη 2018) επιβεβαιώνει ότι, όπως είχε γράψει ο “Ριζοσπάστης” από την πρώτη στιγμή, στις 12.4, λίγες μόνο ώρες πριν από την επίθεση κατά της Συρίας που εκδηλώθηκε χαράματα της 14ης του μήνα, κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, τύπου RC-135V, προσγειώθηκε για τεχνικό έλεγχο και ανεφοδιασμό στο αεροπορικό σκέλος της βάσης πριν φύγει για αποστολή συλλογής στοιχείων κοντά στις συριακές αρχές, ουσιαστικά κάνοντας κατάδειξη στόχων».

Στο ρεπορτάζ μάλιστα υπενθυμίζεται ότι «αυτήν την περίοδο, νότια της Κύπρου, είναι ανεπτυγμένο το αεροπλανοφόρο “Harry S. Truman” συνοδευόμενο από αρμάδα υποστήριξης, με τα αεροσκάφη που κουβαλά να επιχειρούν εδώ και μέρες κατά στόχων των Αμερικανών στη Συρία. Για τον λόγο αυτόν στη βάση των Αμερικανών στη Σούδα μένει κενό αυτές τις μέρες το περιλάλητο Κρηπίδωμα 14, το μήκος του οποίου φτάνει για να δέσει εκεί και τέτοιο πλοίο αν χρειαστεί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14