search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Δεν θα συμμετέχει στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ο Δήμος Αθηναίων – Καταγγέλλει «θεσμικό έκτρωμα»

10.05.2018 15:24
Δεν θα συμμετέχει στην «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ο Δήμος Αθηναίων - Καταγγέλλει «θεσμικό έκτρωμα» - Media

Δεν θα συμμετάσχει ο δήμος Αθηναίων στη διοίκηση της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”» έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος, χαρακτηρίζοντας «θεσμικό έκτρωμα» την ίδρυση αυτής της εταιρίας.

Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι προχώρησε στη ψήφιση της σύστασης της, παρά τη σύσσωμη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με το δήμο, «η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικές της αρμοδιότητες, αγνοεί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατάρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και που φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων.» Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι « δημιουργώντας μία ακόμη εταιρία και καλλιεργώντας προσδοκίες για νέες προσλήψεις, επιβαρύνει με νέα βάρη τους φορολογούμενους και προκαλεί καθυστερήσεις στο σχέδιο αναβάθμισης της Αθήνας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03