search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Πιέζει ο Σεντένο για SLA και προαπαιτούμενα

10.05.2018 15:42
Σεντένο: Κανόνες για την εκταμίευση θα υπάρχουν, αλλά όχι τρόικα - Media

 

Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαίου επαναλαμβάνει ο Μάριο Σεντένο σε επιστολή προς τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου.

Σε αυτήν αναφέρει ότι ενημερώθηκαν από τους θεσμούς για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης και ανακοινώθηκε η επιστροφή των εκπροσώπων τους στην Αθήνα στις 14 Μαίου.

Πέρα από την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και την ψήφιση των 88 προαπαιτούμενων, επισημαίνει πως το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου είναι προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα που θα αποφασιστούν και που θα εξασφαλίσουν την επιτυχή έξοδο από το πρόγραμμα.

Το Eurogroup «θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή του ο Μάριο Σεντέντο υπενθυμίζει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, ενώ συζητήθηκε και η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος. Όπως σημείωνει ο κ. Σεντένο, λήφθηκε υπ’ όψιν η πρόταση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν. Η συζήτηση για τη στρατηγική για το χρέος, όπως αναφέρεται θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10