search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Στο θέατρο Βρετάνια ο Πάνος Αγγελόπουλος σκηνοθετεί Λιαντίνη

11.05.2018 09:14
Στο θέατρο Βρετάνια ο Πάνος Αγγελόπουλος σκηνοθετεί Λιαντίνη - Media

 

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ασκητικής του Ν. Καζαντζάκη ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος επιστρέφει με την ΓΚΕΜΜΑ του Λιαντίνη  ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης.

Το σπουδαίο έργο του σύγχρονου ποιητή φιλόσοφου Λιαντίνη συμπυκνώνει φιλοσοφία και ποίηση. Πρόκειται για ένα έργο βιωματικής φαντασίας και αναζήτησης που αντιλαμβάνεται τον σύγχρονο εγκαταλειμμένο άνθρωπο στην θορυβώδη εσωτερικότητά του αναζητώντας καταφύγιο στην γαλήνη της  εσωτερικότητας.

Έργο φιλοσοφικής αναζητησης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης.

Όπως χαρακτηριστικά επεσημανε και  στην ομιλία της στην πρεμιέρα της παράστασης η Νικολίτσα Γεωργοπούλου – Λιαντίνη στο θέατρο Βρετάνια:  «Στο στόχο της θεατρικής παράστασης κεντρική θέση κατείχε η σύμπραξη καλλιτεχνικού και φιλοσοφικού λόγου, δηλαδή η πλαστική φαντασία και ποιητική διάθεση αλλά και το φιλοσοφικό πνεύμα με τις νοητικές του συλλήψεις, με τις συλλήψεις ειδικότερα του πνεύματος του Λιαντίνη.
Ο χαρισματικός σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος ακολουθώντας τα βήματα της εξέλιξης του αττικού δράματος πέτυχε με την επιλογή κειμένων της Γκέμμα και την εμπνευσμένη ερμηνεία των ηθοποιών να δώσει πέρα από τη γνωσιολογική διάσταση, την ηθική, διδακτική και ψυχαγωγική (αγωγή ψυχής).
Τα κύρια σημεία της Γκέμμα με ομόλογο τρόπο καλλιτεχνικής μεταστοιχείωσης σε ένα ζάπλουτο φάσμα ποικιλιών διέγραψαν στη σκηνή το τόξο των δύο βασικών αρχών της ανθρώπινης ύπαρξης, του έρωτα και του θανάτου, και λειτούργησαν ως διαλεκτικό γεγονός στο μυστήριο της δομής του κόσμου, στη βούληση του ρυθμού και της τάξης.
Και τι πιστεύω ότι πέτυχε ο σκηνοθέτης: Ότι μας έβαλε σε ένα κλίμα ανθρωποπλαστικής δύναμης με τις γνήσιες φιλοσοφικές και αισθητικές συνιστώσες, ώστε με την από σκηνής διδασκαλία του να καλλιεργείται και να διαμορφώνεται βελτιωτικά η ανθρώπινη συνείδηση, χωρίς να αγνοεί, αλλά αντίθετα να τονίζει, σύμφωνα με το συγγραφέα της Γκέμμα, το Λιαντίνη, όλα τα φυσικά και τα νόμιμα της ανθρωπολογικής κατάστασης».

Η ταυτότητα  παράστασης:

Ηθοποιοί

Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, , Κρυσταλλία Κεφαλούδη , Δανάη Λουκάκη και ο Μιχαήλ Γιαννικάκης.

Συγγραφέας: Δημήτρης Λιαντίνης

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Δραματολόγος : Mαρία Μπινίκου

Μουσική: Έρρικα Σωτηρόπουλου

Σκηνικά: Γιαννης Ζημιανίτης

Κοστούμια: Λευκή Δεριζιώτη

Σύμβουλος κίνησης: Έρση Πήττα

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

20  Απριλίου   έως 27 Μαίου 2018   – Θέατρο Βρετάνια,

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 7, Αθήνα,

Τηλέφωνο: 210 3221579

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 45 λεπτά

Μέρες και Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη  – Παρασκευή  –   Σάββατο :   9:00 μ.μ 

                                                  & Κυριακή :   8:00 μ.μ

Γενική είσοδος : 15 ευρώ

Ειδικές ομάδες : 12  ευρώ

Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου  τηλ.2103221579

Ημέρες και ώρες ταμείου: Πέμπτη έως Κυριακή 10:30-1:30 &5:30-9:30

Και μέσω Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-vretania/gkemma/

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:56