search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να το πάρει το…Ποτάμι

11.05.2018 09:58
Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να το πάρει το…Ποτάμι - Media

 

Στην κορυφή του Κινήματος Αλλαγής με το δημόσιο κονταροχτύπημα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου θεοδωράκη έφτασε η συζήτηση εντός της κεντροαριστεράς σχετικά με το αίτημα της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για «εκλογές τώρα». Το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν έτυχε «ζεστής» υποδοχής από το Ποτάμι.

Ωστόσο, η τελευταία αφορμή για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Γεννηματά και Θεοδωράκη δόθηκε μετά το ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με δήλωση της στην ηλεκτρονική έκδοση του «Πρώτου Θέματος».

«Καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας. Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» δήλωσε, μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη κυβερνητική τους θέση».

Άμεση απάντηση στη Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος και το Ποτάμι δεν δέχονται εντολές από κανέναν.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Γεννηματά, η Σεβαστουπόλεως δήλωσε πως «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή στην συζήτηση του νομοσχεδίου για το δικαίωμα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια είχε δηλώσει πως «η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλά, αυτή δεν μπορεί να είναι μόνο μια κυβερνητική εναλλαγή». Μια φράση που εκτιμήθηκε ότι αποτελεί απάντηση στην επιλογή της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει «εκλογές τώρα».

Την δήλωση Γεννηματά σχολίασαν και πηγές από την ΔΗΜΑΡ οι οποίες ανέφεραν πως «οι διαφορετικές προσεγγίσεις αντιμετωπίζονται με συλλογικές διαδικασίες» και «όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:29