search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Βγαλμένο από εφιάλτη…: Το ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια (Photos)

11.05.2018 17:56
Βγαλμένο από εφιάλτη...: Το ψάρι με τα ανθρώπινα δόντια (Photos) - Media

 

Εξωτερικά μοιάζει με ένα συνηθισμένο ψάρι, το οποίο ενδεχομένως θεωρείται και καλή ψάριά για τους απανταχού αλιείς.

Ωστόσο, μια καλύτερη ματιά στο στόμα του ψαριού αυτού ενδεχομένως να προκαλέσει εφιάλτες, καθώς μοιάζει βγαλμένο από το εργαστήριο του Φρανκενστάιν.

Πρόκειται για τον προβατοκέφαλο (επιστημονική ονομασία Archosargus probatocephalus), ένα ψάρι που ενδημεί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και στην κεντρική Αμερική.

Ο προβατοκέφαλος έχει μήκος μεταξύ 30 και 50 εκατοστών, και το βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα δόντια του που μοιάζουν τρομακτικά με ανθρώπινα.

Τα δόντια του ψαριού, μαζί με τη δύναμη των σαγονιών του το βοηθούν να βρίσκει την τροφή του που αποτελείται κυρίως από κελυφωτά μαλάκια και άλλα θαλασσινά.

Μάλιστα, το ψάρι -που θεωρείται δύσκολη λεία για τους ψαράδες, καθώς συχνά τρώει το δόλωμα και κόβει την πετονιά- μπορεί να κόψει ακόμα και δάκτυλο ανθρώπου, τόση δύναμη έχει στο στόμα του.

Σημειώνεται, επίσης ότι εκτός από τα πλήρως ανεπτυγμένα δόντια, πάνω στην κάτω γνάθο έχει και σειρές… αναπληρωματικών δοντιών, για να αντικαθιστά αυτά που φθείρονται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09