search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:42
MENU CLOSE

«Επί ποδός» 4.000 αστυνομικοί για τον μεγάλο τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ – «Αστακός» το ΟΑΚΑ (Photos)

11.05.2018 18:46
«Επί ποδός» 4.000 αστυνομικοί για τον μεγάλο τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - «Αστακός» το ΟΑΚΑ (Photos) - Media
 
«Δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να λάβει η ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά στη μετακίνηση της αυτοκινητοπομπής περίπου 150 ναυλωμένων πούλμαν που θα μεταφέρουν τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενάντια στην ΑΕΚ, το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο «Σπύρος Λούης».
 
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο pontiki.gr σχετικά με το επιχειρησιακό πλάο που έχει εκπονήσει το επιτελείου του Αρχηγείου, το Σάββατο περίπου 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αποτρέψουν ή να καταστείλλουν τυχόν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων.
 
Η αυτοκινητοπομπή των φιλάθλων του «Δικεφάλου του Βορρά» πρόκειται να αναχωρήσει ξημερώματα από τη συμπρωτεύουσα συνοδεία περιπολικών της άμεσης Δράσης και μοτοσυκλετιστών της ομάδας Ζ, που θα αλλάζει στα όρια κάθε νομού από όπου θα περνούν τα πούλμαν.
 
Φθάνοντας στο πάρκινγκ του σταδίου τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ θα περιμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ που θα τους συνοδέψουν έως και την είσοδο τους στις αντίστοιχες θύρες, σύμφωνα με τη χωροθέτηση που έχει ορίσει η ΕΠΟ ως διοργανώτρια αρχή του μεγάλου τελικού.
 
Αντίστοιχα, θα προσεγγίσουν τις δικές τους θύρες, από τη μεριά του σταθμού Ειρήνη οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, ενώ κλούβες και διομοιρίες των ΜΑΤ θα σχηματίσουν μια νεκρή ζώνη ακτίνων εκατοντάδων μέτρων ώστε να αποφευχθεί η «συνάντηση» οπαδών των δύο φιναλίστ περιμετρικά του Ολυμπιακού Σταδίου.
 
Αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας έχουν προβλεφθεί από την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας και σε διάφορα άλλα σημεία στην Αθήνα που χαρακτηρίζονται ως «υψηλής επικινδυνότητας», όπως συνδέσμοι οργανωμένων οπαδών, κεντρικές πλατείες κλπ.
 
Πολύ ισχυρή θα είναι η παρουσία των αστυνομικών με τη δημιουργία νεκρής χώνης και εντός των θυρών του Ολυμπακού Σταδίου, ενώ δυσάρεστες εντυπώσεις -ενδεικτικές πάντως του «εκρηκτικού κλίματος» που έχει «καλλιεργηθεί» και εξακολουθεί να συντηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο «Δικεφάλων»- προκαλεί η πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ να έχει ισχυρή αστυνομική παρουσία και στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρίων του ΟΑΚΑ, εξαιτίας των «απειλών που έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν» μεταξύ δημοσιογράφων, μέσα από τα social media.
 
 
Μετά τη λήξη του αγώνα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου απομακρυνθούν οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ και κατόπιν θα αποχωρήσουν οργανωμένα, για τα πούλμαν που θα αναχωρήσουν αμέσως για το δρομολόγιο της επιστροφής, στη Θεσσαλονίκη.
 
Πάντως αυτό το οποίο ανησυχεί τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι η μετακίνηση των μεμονομένων οπαδών, με ΙΧ και το ΚΤΕΛ ή τον ΟΣΕ, αφού φοβούνται πιθανά «ραντεβού θανάτου» μεταξύ των θερμόαιμων υποστηρικτών των δύο φιναλίστ.
 
Αντίθετα, παρά την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί να έχουν φθάσει στην Αθήνα, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων οργανωμένων ομάδων χούλιγκαν, από το εξωτερικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41