search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ τάζουν στη Βόρεια Κορέα μέλλον «που θα ξεχειλίζει από ευημερία» για να παρατήσει τα πυρηνικά

12.05.2018 05:58
Οι ΗΠΑ τάζουν στη Βόρεια Κορέα μέλλον «που θα ξεχειλίζει από ευημερία» για να παρατήσει τα πυρηνικά - Media

 

Η Βόρεια Κορέα θα έχει «ένα μέλλον που θα ξεχειλίζει από ειρήνη και ευημερία» εάν εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα σύντομα, υποσχέθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τονίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει την οικονομία της Β.Κορέας και να δώσει «εγγυήσεις» στον ηγέτη της, ενώ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ προετοιμάζονται για την ιστορική σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Εάν η Βόρεια Κορέα αναλάβει θαρραλέα δράση με στόχο την ταχεία αποπυρηνικοποίησή της, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν με τη Βόρεια Κορέα για την επίτευξη της ευημερίας σε συνεργασία με τους Νοτιοκορεάτες φίλους μας» είπε ο Πομπέο στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κανγκ Κιουνγκ-γουα, μετά τις συνομιλίες που είχαν στην Ουάσιγκτον.

«Εάν ο πρόεδρος Κιμ επιλέξει το σωστό μονοπάτι, το μέλλον θα ξεχειλίζει από ειρήνη και ευημερία για τον λαό της Βόρειας Κορέας» υπογράμμισε.

Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα από την Πιονγκγιάνγκ φέρνοντας πίσω τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα, επισήμανε ότι η απελευθέρωση αυτών των ανδρών βοήθησε στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ στη Σιγκαπούρη την 12η Ιουνίου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι είχε «καλές, ουσιώδεις» συνομιλίες με τον Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ και πιστεύει και πως οι δύο πλευρές κατανοούν τον απώτερο στόχο αυτής της Συνόδου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:07