04/04/2020 01:59:52

Δανέλλης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για προοδευτικό πόλο, αποκλείοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Δανέλλης: Δεν μπορούμε να μιλάμε για προοδευτικό πόλο, αποκλείοντας τον ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για προοδευτικό πόλο, αποκλείοντας τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Δανέλλης και μιλά για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο χώρους, τονίζοντας ότι «όλα τα ανοικτά, κρίσιμα θέματα, από τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, μέχρι την επίτευξη των προϋποθέσεων για την επιτυχία οικοδόμησης της επόμενης μέρας, απαιτούν συνεννόηση και συναινέσεις. Πρωτίστως μεταξύ των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές».

Υποστηρίζει ότι δεν είναι επωφελές το «μνημόνιο- αντιμνημόνιο» να δώσει τη θέση του στο «ΣΥΡΙΖΑ- αντιΣΥΡΙΖΑ». «Δεν είναι προωθητικό να χωρίσουμε και πάλι την κοινωνία στα δύο. Η ουσιαστική πολιτική διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώιμο ΣΥΡΙΖΑ μας αναγκάζει να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων» σημειώνει και προσθέτει ότι από την άλλη δεν βλέπει σύμπλευση με τη ΝΔ, γιατί είναι πολλά και κορυφαία αυτά στα οποία διαφοροποιούνται.

Σε ερώτηση για την πορεία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Δανέλλης δηλώνει ότι «οι τριβές που ήδη εμφανίζονται θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε μια συλλογικότερη λειτουργία, ιδίως, σε κορυφαία ζητήματα στρατηγικής» και υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν αμφισβητεί την πρόεδρο, πολύ περισσότερο δεν την υποσκάπτει».

Τέλος εκφράζει διαφορετική άποψη από αυτή της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα. «Η εκλογολογία βλάπτει την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Θα ήταν καταστροφικό να αποσταθεροποιηθεί πλήρως η χώρα, με όλα όσα έχουμε ανοιχτά μπροστά μας Είναι θέμα ημερών να προλάβουμε το Eurogroup του Ιουνίου, προκειμένου τον Αύγουστο να γυρίσουμε σελίδα και να βγούμε ομαλά από το πρόγραμμα. Δεν καταλαβαίνω τι είδους προβλήματα θα έλυνε η προσφυγή στις κάλπες» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.