search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09
MENU CLOSE

To Ιράν απειλεί με εμπλουτισμό ουρανίου μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία

12.05.2018 11:57
Τραγωδία στο Ιράν: Τουλάχιστον 11 νεκροί μετά από έκρηξη σε δεξίωση γάμου - Media

 

To Ιράν απειλεί με επανεκκίνηση του πυρηνικού εμπλουτισμού ουρανίου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία, μεταδίδουν ξένα δημοσιεύματα.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Javad Zarif δήλωσε ότι η χώρα του θα επιχειρήσει να σώσει την πυρηνική συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων με τα ευρωπαϊκά έθνη.

Παράλληλα όμως η χώρα του θα προετοιμαστεί να ξεκινήσει εκ νέου το πυρηνικό της πρόγραμμα, τόνισε.

Ειδικότερα το Ιράν θα προχωρήσει στην κατάθεση επείγοντος νομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση του επιπέδου εμπλουτισμού ουρανίου που απαιτείται και για την κατασκευή πυρηνικών όπλων

Η Τεχεράνη θα ζητήσει αξιόπιστες εγγυήσεις για τη διασφάλιση της συνέχισης της συμφωνίας από τα έθνη που συμμετείχαν σε αυτή -των ΗΠΑ εξαιρουμένων-τόνισε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

«Οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις πρέπει να είναι πλήρεις και περιεκτικές και οι συνομιλίες με τις ευρωπαϊκές χώρες να μη διαρκέσουν περισσότερο από ένα μήνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09