27/06/2019 02:25:46

Αντιφασιστική διαδήλωση το απόγευμα στην Καλλιθέα, μετά το μπαράζ βανδαλισμών από νεοναζί

Αντιφασιστική διαδήλωση το απόγευμα στην Καλλιθέα, μετά το μπαράζ βανδαλισμών από νεοναζί - Media

 

Μήνυμα στους «φασίστες» να «μην ξανεμφανιστούν στις γειτονιές» τους στέλνουν με τη σημερινή τους διαδήλωση κάτοικοι, σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της Καλλιθέας. 

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει, στις 6 το απόγευμα, από την πλατεία Κύπρου, και θα κατευθυνθεί στη Νέα Σμύρνη. 

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα τοπικά σωματεία των δασκάλων και των καθηγητών της περιοχής (ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Παρθενώνας» και η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου), απευθύνουν κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου».

Πρόκειται για την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην παρέλαση της 25ηςΜαρτίου, τους πρόσφατους βανδαλισμούς σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής, στα οποία οι νεοναζί έγραψαν φασιστικά συνθήματα αλλά και μοτοπορεία χρυσαυγιτών, κατά την οποία τόσο η Καλλιθέα όσο και η Νέα Σμύρνη γέμισαν τρικάκια με συνθήματα. 

«Ο λαός της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Οι πόλεις μας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες. Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν», αναφέρουν ακόμα τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Στην κινητοποίηση καλούν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, οι Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης καθώς και συλλογικότητες από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, η ΚΕΕΡΦΑ και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Καλεί ακόμα η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΠΕ Καλλιθέας της ΛΑΕ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.