search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:48
MENU CLOSE

Αυστηρό μήνυμα Κουβέλη σε Τουρκία: Η συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας

12.05.2018 19:14
Κουβέλης: Υπόθεση της δικαιοσύνης και μόνο το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη - Media

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν με ακεραιότητα το καθήκον και διαθέτουν την αποτρεπτική ικανότητα για να υπερασπιστούν στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, διαμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon. Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου στοχεύει στο να εισπράξει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιδιώκει, ενώ χαρακτήρισε αβάσιμα και εχθρικά όλα όσα λέει η Τουρκία στην προσπάθεια της να αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης. Η συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει με σαφήνεια τα σύνορα της χώρας, ανέφερε σχετικά.

Περαιτέρω χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές Αδριανούπολης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ήταν λάθος να προσδιορίσει το χρονικό σημείο απελευθέρωσης τους.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας τις προτάσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκλογών και για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαπίστωσε «αναντιστοιχία» στις σχετικές δηλώσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:48