search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης

12.05.2018 21:24
Σταθάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το δυνατό εκλογικό μας χαρτί  - Media

 

Στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα βρέθηκε από τις 3 ως τις 5 Μαΐου 2018 ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, παρουσία του Προέδρου του, Βασίλη Σταθάκη, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης ευρωπαϊκού συνεδρίου με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά των Ιστορικών Καφέ μέσα στον χρόνο».

Τον Πρόεδρο του Ehica, δέχτηκε επίσημα στο δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος του Σαντιάγκο, Martiño Noriega και η η Marta Lois, σύμβουλος τουρισμού στο Δημαρχείο του Σαντιάγκο ντε Κομποστελα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση στο δημαρχείο, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ιδέα ένταξης των Ιστορικών Καφέ στους τουριστικούς χάρτες της κάθε πόλης, καθώς και στις επίσημες σελίδες των Δήμων (sites, social media κλπ).

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η συζήτηση γύρω από την θεματική των Ιστορικών Καφέ ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς, η σημασία των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Ιστορικά Καφέ, τα Καφέ ως κουλτούρα και σημεία αναφοράς κάθε πόλης καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο τουριστικής αξιοποίησης και προβολής των Ιστορικών Καφέ. Ακόμη, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που αφορούν την «Πολιτιστική Διαδρομή» των Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, μια διαδρομή που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται και φιλοδοξεί να πάρει την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ανάμεσα στους ομιλητές και το κοινό του Συνεδρίου ήταν αρκετοί επίσημοι εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και τουρισμού, αναμεσά τους οι Valeriano Martínez, υπουργός οικονομικών της Γαλικίας, ο Δήμαρχος του Σαντιάγκο, Martiño Noriega, η Nava Castro, διευθύντρια στον τομέα τουρισμού της Γαλικίας (Turismo de Galicia), η Marta Lois σύμβουλος τουρισμού στο Δημαρχείο του Σαντιάγκο ντε Κομποστελα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Gonzalo Torrente Ballester, Álvaro Torrente, ο Ángel Benavente, διευθυντής της σχολής Centro Superior de Hostelería de Galicia, και πολλοί άλλοι, καθώς επίσης συγγραφείς, δημοσιογράφοι κλπ.

Τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, που ήταν ανάμεσα στους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ehica, Βασίλης Σταθάκης, ενω παραβρέθηκαν πολλοί ιδιοκτήτες ιστορικών Καφέ – μελών του Ehica από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Το Συνέδριο έγινε υπό την επιμέλεια του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ιστορικού Fernando Franjo.

Συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο του Σαντιάγκο, τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (Ehica), και το Torrente Ballester Foundation.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24