search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:14
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Οι συντάξεις θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου

13.05.2018 07:36
Τάσος Πετρόπουλος: Το ασφαλιστικό ξαναμπαίνει σε περιπέτειες - Media

 

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, παραδέχθηκε ότι οι περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Παράλληλα με την μείωση των συντάξεων έρχεται και αύξηση των εισφορών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων είπε στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:14