search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν απολύθηκε κανείς – Δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα

13.05.2018 08:03
«Χρησμός» Σκουρλέτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων - Media

 

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή «Ακραίως» διαψεύδοντας ότι ο ίδιος είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση στους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών στον Τάκη Χατζή, τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

«Δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες συμβάσεις» υποστήριξε, τονίζοντας: «Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν ισχύει ότι οι όροι του διαγωνισμού άλλαξαν.

«Δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού. Τι πιο δίκαιο από ένα ανοιχτό διαγωνισμό με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ; Ο διαγωνισμός έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ και προστέθηκε μια ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων. Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Διαχρονικό ζήτημα οι συμβασιούχοι»

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα καθώς «υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται για 16 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις», ενώ εξήγησε ότι «πολλά προγράμματα ήταν συγχρηματοδοτούμενα και συνεχίζουν με κρατική χρηματοδότηση. Απέναντι σε αυτούς (σ.σ. όσους εργάζονταν τόσα χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις) η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει την πραγματική τους σχέση εργασίας. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και η ΕΕ που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε: «Πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας», χαρακτηρίζοντας σε άλλη κατηγορία εκείνους που εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθώς το «Ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετε για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα. Ως Υπουργείο Εσωτερικών είπαμε να βρούμε μια λύση. Να θωρακίσουμε τους δήμους με εργαζόμενους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες», τόνισε και πρόσθεσε πως έτσι ελήφθη η απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Κληθής να σχολιάσει τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες ο Σκουρλέτης σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υποψηφίου και ψηφοφόρου σε αυτή την τεράστια περιφέρεια. Σημασία έχει αν θα στηρίξουμε ένα μέτρο που είναι εξόφθαλμα σωστό», ενώ αναφορικά με την κριτική που ασκείται είπε: «αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι».

αναφορικά με τις όποιες αλλαγές εξετάζονται τις χαρακτήρισε ως «μέτρο εξυγιαντικό». «Χρειάζονται 200 ψήφοι οπότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33