search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:28
MENU CLOSE

Η Κίνα προειδοποιεί: Ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα κατέστρεφε ολοσχερώς την παγκόσμια οικονομία

13.05.2018 08:59
Η Κίνα προειδοποιεί: Ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ θα κατέστρεφε ολοσχερώς την παγκόσμια οικονομία - Media

 

Οι συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ θα ήταν καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία.

Από την άλλη μεριά, απαιτούνται εποικοδομητικές προσεγγίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, σύμφωνα με κοινή αναφορά μιας κινεζικής και μιας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης.

Η εφαρμογή πρακτικών εμπορικού προστατευτισμού από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στις δύο χώρες, ενώ οι συνέπειες αυτές, θα επηρεάσουν αρνητικά το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ίδιας αναφοράς.

Την αναφορά αυτή, συνέταξαν οι δεξαμενές σκέψης China Finance 40 Forum και Peterson Institute for International Economics -PIIE).

Το οικονομικό κόστος ενός εμπορικού πολέμου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, από την σημερινή οικονομική αποτίμηση των αιτιών που προκαλούν την εμπορική διαμάχη μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Από την εφαρμογή των μέτρων εμπορικού προστατευτισμού θα πληγούν τόσο οι παραγωγοί στην πρωτογενή αλυσίδα παραγωγής προϊόντων, όσο και οι εμπορικές αλυσίδες που έχουν παγκόσμια δραστηριότητα. Οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες για τους Αμερικανούς καταναλωτές, σε σύγκριση με το αρχικό οικονομικό κόστος που θα υποστεί η κινεζική αγορά, επισημαίνει η ίδια αναφορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26