search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Λαζαρίδης: Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν σαν λιποτάκτες

13.05.2018 12:29
Λαζαρίδης: Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν σαν λιποτάκτες - Media

 

“Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν σαν λιποτάκτες”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ο Μακάριος Λαζαρίδης.

“Σχεδιάζουν ήδη την μεγάλη απόδραση. Και επειδή ξέρουν πως τα παραμύθια της καθαρής εξόδου δεν περνούν στον κόσμο, επενδύουν στην πόλωση, το φανατισμό, το διχασμό. Ξέροντας πως δεν μπορούν να προκαλέσουν συσπείρωση, προσπαθούν να προκαλέσουν διάσπαση. Καλλιεργούν τοξικό κλίμα που βλάπτει τον τόπο. Δύσκολα θα αντέξει περισσότερο αυτή η κυβέρνηση”. προσθέτει ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη έξοδο από τα Μνημόνια, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: “Πράγματι, στις 20 Αυγούστου, τελειώνει το τρίτο δανειακό πρόγραμμα προς τη χώρα μας. Δεν τελειώνει, όμως, και το τρίτο Μνημόνιο. Τελειώνουν τα δάνεια, αλλά συνεχίζονται οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. H χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει επιπλέον επώδυνα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ. Να προχωρήσει από την πρώτη του νέου χρόνου, όπως ήδη ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και σε άλλη μια μείωση των συντάξεων. Και να εφαρμόσει από την επόμενη χρονιά νέα μείωση του αφορολογήτου, εξαιτίας της οποίας θα επιβαρυνθούμε όλοι με επιπλέον φόρο 600 ευρώ. Σημειώστε ότι για πρώτη φορά θα μπουν στα σαγόνια της εφορίας και οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ. Οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δύο έως και τρία μηνιάτικα. Παράλληλα -όπως ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος- θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από την τρόικα. Κυρίως, όμως, χωρίς πιστοληπτική στήριξη θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και από τις αγορές, που στο πρώτο στραβοπάτημα μπορεί να εκτοξεύσουν τα επιτόκια στα ύψη”.

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς, o σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζει ότι “σχέδιο με “ιδεολογικό πρόσημο” του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιδεοληπτικό και όχι αναπτυξιακό”, προσθέτοντας πως “οι αναχρονιστικές ιδεοληψίες που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία” και τονίζει:. “Γι΄ αυτό ακριβώς -όπως ήδη έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης- ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία. Το αναπτυξιακό σχέδιο που εμείς προτείνουμε ξεκινά αυτό τη δραστική μείωση των φόρων. Περιλαμβάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο. Προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις και αποβλέπει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης”. 

Σημειώνει ότι κυβερνητικά στελέχη που δηλώνουν ότι μπορεί και να μην εφαρμοστούν οι προγραμματισμένες νέες περικοπές στις συντάξεις “δημοκοπούν ασύστολα”, καθώς “πρωτ’ απ’ όλα ο αρμόδιος υπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας – όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βούτσης – ότι “τα συμφωνημένα είναι συμφωνημένα””, ενώ “οι περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου εφαρμόζονται ήδη για όλους τους νέους συνταξιούχους. Χρειάζεται λοιπόν μια συνολική επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε αφενός να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του και αφετέρου να μπει τέλος στις αδικίες που επέβαλε η κυβέρνηση”.

Ο κ. Λαζαρίδης θεωρεί επίσης ότι οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. αποτελούν “μια μεγάλη καινοτομία” και προσθέτει: “Είναι υλοποίηση δέσμευσης που ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Και είναι εφαρμογή του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος με στόχο την ανανέωση και τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές διαδικασίες. Εκσυγχρονίζεται η κομματική ζωή. Ενισχύεται η εσωκομματική δημοκρατία και δίνεται πραγματικός ρόλος στα μέλη, δηλαδή στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ταυτόχρονα ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη αποκλειστικά από τα μέλη της με το σύνθημα “λίγα από πολλούς” και όχι βέβαια πολλά από λίγους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:41