22/02/2020 12:37:32

Τόσκας: Η οδηγία «κάντε ότι κοιμόσαστε» σε περίπτωση ληστείας είναι από την εποχή Δένδια

Τόσκας: Η οδηγία «κάντε ότι κοιμόσαστε» σε περίπτωση ληστείας είναι από την εποχή Δένδια - Media

 

Συνέντευξη με πολλά μηνύματα παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός προστασίας του πολίτης Νίκος Τόσκας.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας στα Εξάρχεια καθώς και τα πανεπιστήμια και προαναγγέλλει δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ερωτηθείς για την πολυσυζητημένη οδηγία της αστυνομίας προς τους πολίτες η οποία συνιστούσε ότι σε περίπτωση ληστείας «να κάνετε ότι κοιμόσαστε» απαντά:

Πρόκειται για πρακτικές συμβουλές που δίνονται από αστυνομικές αρχές σε Ευρώπη και Αμερική, γιατί προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι οδηγίες Τόσκα, αλλά χρονολογούνται από την περίοδο που υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Νίκος Δένδιας.

Επικαλούμενος στατιστικά δεδομένα, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αύξηση των κλοπών και ληστειών σε σπίτια και το «πεζοδρόμιο» και αποκαλύπτει ότι κατόπιν απόφασης της ηγεσίας έχουν ήδη αποδεσμευθεί από τη φύλαξη επισήμων 720 αστυνομικοί που έχουν διατεθεί σε υπηρεσίες αστυνόμευσης.

Επιπλέον, ζητεί επανεξέταση διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και και ερωτηθείς σχετικά απαντά ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν νε ενέργεια μυστικών υπηρεσιών για τα αρπάξουν τους 8 στρατιωτικούς που κατηγοιρούνται ως πραξικοπηματίες.

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη, δυνατή χώρα της περιοχής με πολλούς μηχανισμούς άμυνας και ασφάλειας, δεν είναι ούτε Αφρίν ούτε Κόσοβο. Δεν υπάρχει περίπτωση να τολμήσουν κάποιοι να κάνουν ενέργειες εντός ελληνικού εδάφους και να προσβάλουν την ακεραιότητα και κυριαρχία μας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.