search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Ξεκινούν οι «εξορμήσεις» των εφοριακών σε τουριστικούς προορισμούς – Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

13.05.2018 14:38
«Βουτιά» στις αφίξεις τουριστών - Από ποιες χώρες ήρθαν και σε ποιες περιοχές πήγαν - Media

 

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι «εξορμήσεις» των εφοριακών σε τουριστικούς προορισμούς με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε κλάδους όπως η εστίαση, η ψυχαγωγία, η ενοικίαση ομπρελών στις παραλίες, η ενοικίαση δωματίων, αλλά και στα γραφεία μίσθωσης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Οι εφοριακοί θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, την ύπαρξη και χρήση των τερματικών POS, την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, τη νόμιμη χρήση ταμειακής μηχανής κ.α.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν φορολογικές παραβάσεις οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τους κοντινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές.

Μάλιστα, θα χρησιμοποιηθούν συνεργεία εφοριακών από διάφορες περιοχές προκειμένου να αποφεύγεται η εντοπιότητα και η πιθανή οικειότητα με τους ελεγχόμενους.

Πηγή: enikonomia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:58