search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Σε «τζιχάντ» κατά της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ καλεί ο ηγέτης της αλ Κάιντα

14.05.2018 14:32
Σε «τζιχάντ» κατά της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ καλεί ο ηγέτης της αλ Κάιντα - Media

 

Την ώρα που τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ συνοδεύονται από σφαγή στα παλαιστινιακά εδάφη, ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι στέλνει ανατριχιαστικό μήνυμα, καλώντας σε «ιερό πόλεμο» κατά της κίνησης αυτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Με οκτάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, με τίτλο «Το Τελ Αβίβ είναι επίσης γη των Μουσουλμάνων», ο αλ Ζαουάχρι υποστπήριξε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή «ξεπουλά» την Παλαιστίνη και τόνισε ότι ο Τραμπ «ήταν καθαρός και ξάστερος και αποκάλυψε το πρόσωπο της σύγχρονης σταυροφορίας, όπου οι υποχωρήσεις και o κατευνασμός δεν λειτουργούν, παρά μόνο η αντίσταση μέσω τζιχάντ».

Ο αλ Ζαουάχρι υπενθύμησε ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε αποκαλέσει τις ΗΠΑ ως τον «πρώτο εχθρό των μουσουλμάνων και ορκίστηκε ότι δεν θα μπορεί να ονειρεύεται ασφάλεια μέχρις ότου γίνει πραγματικότητα στην Παλαιστίνη και έως ότου όλες οι δυνάμεις των απίστων εγκαταλείψουν τη γη του Μωάμεθ».

Κατηγόρησε, δε, τις ισλαμικές χώρες ότι απέτυχαν να στηρίξουν τα συμφέροντα του Ισλάμ με το να γίνουν μέλη του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το Ισραήλ και με το να αποδέχονται τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αντί να ακολουθούν τη σαρία.

Πληροφορίες: Telegraph/AFP

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33