search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42
MENU CLOSE

Άγιον Όρος – Κορυδαλλός

27.12.2011 09:39
Άγιον Όρος - Κορυδαλλός - Media

Αντί για τον Αϊ-Βασίλη, τα φετινά Χριστούγεννα είχαν πρωταγωνιστή τον… Άγιο Εφραίμ! Αυτήν τη σεπτή φυσιογνωμία του Αγίου Όρους, αυτήν την εξαϋλωμένη μορφή της αγιοσύνης, αυτόν τον θύλακα των παραδόσεων, αυτό το πρότυπο της ανιδιοτέλειας και του μοναχισμού!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Αντί για τον Αϊ-Βασίλη, τα φετινά Χριστούγεννα είχαν πρωταγωνιστή τον… Άγιο Εφραίμ! Αυτήν τη σεπτή φυσιογνωμία του Αγίου Όρους, αυτήν την εξαϋλωμένη μορφή της αγιοσύνης, αυτόν τον θύλακα των παραδόσεων, αυτό το πρότυπο της ανιδιοτέλειας και του μοναχισμού!

Όλη η χώρα μοιάζει να συμμετέχει με κάθε της πτυχή, σοβαρή και γελοία, σε μια μεγάλη κακόγουστη επαρχιώτικη επιθεώρηση καρατζαφέρειας αισθητικής. Έχουμε διανύσει πάνω από μια δεκαετία στον νέο αιώνα, για να αναδείξουμε ως κυρίαρχη μορφή της πολιτικής μας ζωής τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Επιζητώντας τις ψήφους της φασίζουσας ελληνορθόδοξης Ακροδεξιάς, αυτής της εγχώριας εκδοχής Ταλιμπάν, έσπευσε να εκφράσει μπροστά στις πάντα φιλόξενες γι’ αυτόν τηλεοπτικές κάμερες τον αποτροπιασμό του για το ένταλμα σύλληψης του υπόδικου καλόγερου Εφραίμ. Ωστόσο, αν ήταν μόνο ο Καρατζαφέρης, η φτηνή αυτή παράσταση θα είχε και στοιχεία γραφικότητας. Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, και ο όμιλος που τον στηρίζει και με άλλα ΜΜΕ, δίνει τον υπέρ πίστεως αγώνα για τη δυσώδη υπόθεση του Βατοπεδίου, τότε τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση. Άλλο να φωνασκούν γραφικοί ακροδεξιοί – οι οποίοι παρεμπιπτόντως μετέχουν του κυβερνητικού σχήματος – και άλλο η «Καθημερινή», μια ιστορική εφημερίδα άλλης ποιοτικής εκδοχής και αισθητικής αντιλήψεως. Τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί και εξακολουθούν να διαπράττονται σε βάρος της χώρας και των πολιτών της και η συσσωρευμένη πάνδημη αηδία ξεπερνούν πλέον τις αντοχές και τις ανοχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η ασυδοσία του καλόγερου που διέπραξε σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα το τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, προσβάλλει βαθύτατα τον κάθε Έλληνα πολίτη προσωπικά, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Αυτή η ντροπή της χώρας συμβάλλει στον εξευτελισμό όλων των κυρίαρχων θεσμών. Αν αυτή η σύγχρονη πολιτεία είναι πλέον τόσο… νεκρή που δεν τολμά να σύρει σιδηροδέσμιο στο δικαστήριο έναν άθλιο ρασοφόρο της τελευταίας υποστάθμης, που εκποιούσε τη δημόσια περιουσία, τότε αυτή η πολιτεία δεν αξίζει την τιμή της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Αν ο Εφραίμ αποδειχτεί ισχυρότερος των θεσμών και των νόμων της πολιτείας, τότε δυστυχώς αυτή η πολιτεία έχει πτωχεύσει ανεπανόρθωτα!

ΥΓ.: Αυτή η άθλια τακτική, να αρρωσταίνουν όλα τα ευνοημένα καθάρματα του συστήματος τη στιγμή της σύλληψής τους, δείχνει παντελή έλλειψη ανδρισμού και θάρρους και αποτελεί και ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ντροπή για την ιεροσύνη της χώρας και ολόκληρης της Ορθοδοξίας να υποστηρίζονται υποκείμενα που εγκλημάτησαν ενάντια στο Δημόσιο, στον Λαό και στην Εκκλησία που υπηρετούν, σκανδαλίζοντας το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα. Τέλος, αποτελούν όνειδος για τους θεσμούς οι διάφορες πολιτικές, εκκλησιαστικές και εξωτερικές επεμβάσεις εναντίον του συστήματος Δικαιοσύνης και της λειτουργίας του. Παρόμοιες ενέργειες δεν λειτουργούν επ’ ωφελεία της Δημοκρατίας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42