search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Διαδήλωση προς την Ισραηλινή πρεσβεία – Καταγγελία της σφαγής των Παλαιστινίων (Photos)

15.05.2018 12:31
Διαδήλωση προς την Ισραηλινή πρεσβεία - Καταγγελία της σφαγής των Παλαιστινίων (Photos) - Media

 

Στην πρεσβεία του Ισραήλ κατέληξε η πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δεκάδεων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική και στη συνέχεια προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Μετέχουν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας στην κινητοποίηση, καταδικάζει τη δολοφονία Παλαιστίνιων πολιτών από τον ισραηλινό στρατό ενώ αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη σ’ αυτό το έγκλημα». «Η Ελλάδα έχει γίνει μαζί με τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ο πιο πιστός σύμμαχος των Ισραηλινών, των φονιάδων του Παλαιστινιακού λαού. Ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Κοτζιάς έχουν στα χέρια τους το αίμα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για μία ελεύθερη Παλαιστίνη.» Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί «να διαλυθεί ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου».

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη καλεί σε συγκέντρωση απευθείας στην ισραηλινή πρεσβεία, στις 19:30. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ΗΠΑ αφού πρώτα έριξαν λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και το κοινό αίσθημα των λαών της Μέσης Ανατολής, τώρα οξύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, εγκαινιάζοντας την πρεσβεία τους στην πόλη».

«Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βυθίζεται στην αβεβαιότητα αλλά και στους κινδύνους της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και ο Πρωθυπουργός ποζάρει ανερυθρίαστος και χαμογελαστός δίπλα – δίπλα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον κύριο υπαίτιο της σφαγής και ενορχηστρωτή των δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων», αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. Η ΛΑΕ απαιτεί «την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων και ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση και την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους». «Οι δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσουν άμεσα και το κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11