17/11/2019 03:29:12

Ο άνδρας με το πρόσωπο που «λιώνει» (Photos)

Ο άνδρας με το πρόσωπο που «λιώνει» (Photos) - Media

 

Ο 54χρονος Ινδός Σουμπχάς Τσαντ πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται Neurofibromatosis ή νόσος του Von Recklinghausen. Μια ασθένεια κατά την οποία κάποιος όγκος (καλοήθης ή κακοήθης) αναπτύσσεται επάνω στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να παραλύει συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Ο Σουμπχάς έχει τον όγκο που αναπτύσσεται στη δεξιά πλευρά του προσώπου του κάνοντας το να μοιάζει με πρόσωπο που λιώνει. Πλέον δυσκολεύεται να δει, να φάει, και να μιλήσει. Και έχει και κάποιους ανθρώπους να τον χλευάζουν για τον γολγοθά που περνάει και για την εμφάνιση του.

Παρόλαυτα όμως ο Σουμπχάς περιβάλλει με αγάπη τα παιδιά και τα εγγόνια του όπως κάθε άνθρωπος. «Οι άνθρωποι γελάνε και μου κολλάνε διάφορα παρατσούκλια λόγω της εμφάνισης μου αλλά αυτό δεν με ενοχλεί πλέον. Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας και παππούς και τίποτε άλλο. Τα εγγόνια μου με αγαπούν πάρα πολύ και ποτέ δεν φοβούνται τους όγκους μου. Είμαι αποδεκτός στην οικογένειά μου και είμαι χαρούμενος γι 'αυτό.»

Πρωτοαπέκτησε έναν μικρό όγκο στο δεξί μέρος του προσώπου του στην ηλικία των 20. Οι γιατροί του είχαν συστήσει να δένει με πανί τα σημεία του προσώπου του για να εμποδίσει την ανάπτυξη τους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι θεραπεία και πλέον ο όγκος αναπτύχθηκε και καταλαμβάνει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Η νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (NF1) είναι μια συνηθισμένη γενετική πάθηση που εμφανίζεται σε κάποιο βαθμό έναν στους 3.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει την ανάπτυξη των νευρικών ιστών.

Περίπου τα μισά από τα κρούσματα κληρονομούνται από έναν γονέα.

Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίπεδα καφέ σημάδια, και σβώλουςσε ασυνήθιστα σημεία.

Συνδέεται επίσης με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι με NF1 είναι υγιείς και ζουν ένα κανονικό προσδόκιμο ζωής.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, όμως, μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των καλοήθων αναπτύξεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.