search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Ο άνδρας με το πρόσωπο που «λιώνει» (Photos)

15.05.2018 12:49
Ο άνδρας με το πρόσωπο που «λιώνει» (Photos) - Media Gallery 6

 

Ο 54χρονος Ινδός Σουμπχάς Τσαντ πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται Neurofibromatosis ή νόσος του Von Recklinghausen. Μια ασθένεια κατά την οποία κάποιος όγκος (καλοήθης ή κακοήθης) αναπτύσσεται επάνω στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να παραλύει συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Ο Σουμπχάς έχει τον όγκο που αναπτύσσεται στη δεξιά πλευρά του προσώπου του κάνοντας το να μοιάζει με πρόσωπο που λιώνει. Πλέον δυσκολεύεται να δει, να φάει, και να μιλήσει. Και έχει και κάποιους ανθρώπους να τον χλευάζουν για τον γολγοθά που περνάει και για την εμφάνιση του.

Παρόλαυτα όμως ο Σουμπχάς περιβάλλει με αγάπη τα παιδιά και τα εγγόνια του όπως κάθε άνθρωπος. «Οι άνθρωποι γελάνε και μου κολλάνε διάφορα παρατσούκλια λόγω της εμφάνισης μου αλλά αυτό δεν με ενοχλεί πλέον. Θέλω να είμαι ένας καλός πατέρας και παππούς και τίποτε άλλο. Τα εγγόνια μου με αγαπούν πάρα πολύ και ποτέ δεν φοβούνται τους όγκους μου. Είμαι αποδεκτός στην οικογένειά μου και είμαι χαρούμενος γι ‘αυτό.»

Πρωτοαπέκτησε έναν μικρό όγκο στο δεξί μέρος του προσώπου του στην ηλικία των 20. Οι γιατροί του είχαν συστήσει να δένει με πανί τα σημεία του προσώπου του για να εμποδίσει την ανάπτυξη τους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι θεραπεία και πλέον ο όγκος αναπτύχθηκε και καταλαμβάνει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Η νευροϊνωμάτωση τύπου 1 (NF1) είναι μια συνηθισμένη γενετική πάθηση που εμφανίζεται σε κάποιο βαθμό έναν στους 3.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για μια γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει την ανάπτυξη των νευρικών ιστών.

Περίπου τα μισά από τα κρούσματα κληρονομούνται από έναν γονέα.

Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίπεδα καφέ σημάδια, και σβώλουςσε ασυνήθιστα σημεία.

Συνδέεται επίσης με ήπιες μαθησιακές δυσκολίες, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι με NF1 είναι υγιείς και ζουν ένα κανονικό προσδόκιμο ζωής.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, όμως, μπορεί να γίνει χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των καλοήθων αναπτύξεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52