search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Νέα αιματοχυσία στη Γάζα – Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

15.05.2018 14:38
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα - Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά - Media

 

 

Δύο Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν τη Τρίτη από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο πρώτος νεκρός είναι ο 51χρονος Νασέρ Γκοράμπ, τον οποίον στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν κατά μήκος των συνόρων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αφού χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Ο δεύτερος νεκρός, η ταυτότητα του οποίου δεν αναφέρεται, πυροβολήθηκε στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιζ, σύμφωνα με το υπουργείο.

Εξήντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργό, εκ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών και πάνω από 2.200 τραυματίστηκαν από πυρά ή δακρυγόνα.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας τονίζουν ότι 106 κάτοικοι της Γάζας – 115 Παλαιστίνιοι – συνολικά, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου για την Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής. Η πλειοψηφία των θανάτων προήλθε από ισραηλινά πυρά.

 

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ΜΚΟ δημοσιογράφων – Κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταγγέλλοντας «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των Παλαιστινίων δημοσιογράφων» γνωστοποίησε σήμερα η μκο.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν, καταγγέλλουν τη ρίψη «απευθείας πυρών ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού εναντίον περίπου 20 Παλαιστινίων δημοσιογράφων, στην περιοχή της Γάζας» στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Γάζα από την 30η Μαρτίου.

Εξάλλου ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε από τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για «τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής» εναντίον των Παλαιστινίων.

«Το Ισραήλ είναι μια καταπιεστική και δολοφονική οντότητα και οι πολιτικοί και ο στρατός του πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», αναφέρει ο Αμζάντ Σαμούτ, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παναραβικού οργανισμού σε ανακοίνωσή του.

Σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινές δυνάμεις και 2.500 ακόμη τραυματίστηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα.

Το κάλεσμα του Αραβικού Συνδέσμου έρχεται μια μέρα πριν από την έκτακτη σύγκληση του εν λόγω οργανισμού για την «παράνομη» απόφαση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35