03/08/2020 21:18:24

Αυτή είναι η ταινία που σόκαρε τις Κάννες - Πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την προβολή (Video, σκληρές εικόνες)

Αυτή είναι η ταινία που σόκαρε τις Κάννες - Πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την προβολή (Video, σκληρές εικόνες) - Media

 

Πριν από μερικά χρόνια, κάποια -τουλάχιστον...- άκομψα σχόλιά του στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τον οδήγησαν σε «εξορία» από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη.

Ωστόσο, φέτος το «κακό παιδί» του ευρωπαϊκού σινεμά, ο Δανός Λαρς φον Τρίερ («Αντίχριστος», «Νυμφομανής», «Χορεύοντας στο σκοτάδι», κλπ) επέστρεψε στο φεστιβάλ των Καννών και η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Και χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση.

Απλώς, κατά την προβολή της νέας του ταινίας, «The House that Jack Built», δεκάδες μέλη του κοινού αποχώρησαν έντρομα από την αίθουσα, καθώς ο φον Τρίερ παρουσίασε εικόνες που «μοιάζουν με δύο ώρες στην κόλαση» σύμφωνα με έναν από τους γενναίους που άντεξαν όλη την ταινία.

Το θέμα της; Ένας καθ' έξιν δολοφόνος (τον υποδύεται ένας αγνώριστος Ματ Ντίλον), ο οποίος επιδίδεται σε πράξεις απερίγραπτης βίας, τις οποίες ο φον Τρίερ παρουσιάζει με κάθε αιματηρή λεπτομέρεια.

Μερικές από τις πρώτες αντιδράσεις για την ταινία ήταν οι εξής: «Θυμίζει σημείωμα αυτόχειρα», έγραψε ο δημοσιογράφος της Telegraph. «Εγκατέλειψα την αίθουσα μετά από 45 λεπτά» έγραψε ένας άλλος, ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποχρεώθηκαν να συμπεριλάβουν και προειδοποίηση για το περιεχόμενο της ταινίας.

Ο ίδιος ο φον Τρίερ είπε ότι στόχος του είναι να δείξει ότι «η ζωή είναι κακή και χωρίς ψυχή». Μάλλον τα κατάφερε...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.