search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:23
MENU CLOSE

«Στον πάγο» οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ: Απέλαση Ισραηλινού πρέσβη, αντίποινα με Τούρκο πρόξενο

15.05.2018 16:59
«Στον πάγο» οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ: Απέλαση Ισραηλινού πρέσβη, αντίποινα με Τούρκο πρόξενο - Media

 

«Πάγος» στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ μετά τη σφαγή περισσότερων από 60 Παλαιστινίων τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Εντολή να εγκαταλείψει την ισραηλινή πρεσβεία έδωσε η Τουρκία στον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα. Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου και ενημερώθηκε «θα ήταν σκόπιμο να επιστρέψει στη χώρα του για λίγο» και να εγκαταλείψει την πρεσβεία.

Το Ισραήλ απάντησε απελαύνοντας τον Τούρκο πρόξενο στην Ιερουσαλήμ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο πρόξενος κλήθηκε και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία «για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο».

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Ερντογάν να καταγγέλλει τον Νετανιάχου ότι «έχει αίμα Παλαιστινίων στα χέρια του» και τον τελευταίο να καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να μην του κάνει μαθήματα ηθικής.

Οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις είχαν περάσει βαθιά κρίση το 2010, λόγω της εν ψυχρώ εκτέλεσης Τούρκων ακτιβιστών που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, από τις ισραηλινές Ειδικές Δυνάμεις. Οι σχέσεις των δύο χωρών αποκαταστάθηκαν το 2016.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:22