search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:17
MENU CLOSE

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση: Για Γάζα και για μεταναστευτικό-άσυλο

15.05.2018 17:00
Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση: Για Γάζα και για μεταναστευτικό-άσυλο - Media
 
«Ένα στυγερό έγκλημα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας με μαζικές δολοφονίες κατά του παλαιστινιακού λαού που διαδηλώνει ενάντια στην κατοχή για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη του» χαρακτήρισε την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Παράλληλα, επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενώ επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση καταλογίζοντας της περισσή υποκρισία, όσο και στο ΥΠΕΞ για την ανακοίνωση των ίσων αποστάσεων, όπως είπε.
 
«Σπάσατε κάθε ρεκόρ υποκρισίας. Από τη μια κλαίτε για τους πρόσφυγες και από την άλλη προωθείτε και ενισχύετε την ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας με αυτούς που τους δολοφονούν υιοθετώντας τα προσχήματα τους. Το ΥΠΕΞ λέει όχι στη δυσανάλογη βία. Αυτό και αν είναι υιοθέτηση των προσχημάτων του Ισραήλ. Είναι ξετσιπωσιά να τους προτείνετε αναλογική βία» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το άσυλο.
 
Παράλληλα, επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία, όπως είπε, για χάρη δήθεν της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, από τη μια στηρίζουν την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και από την άλλη τους πρόσφυγες.
 
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο κ. Κουτσούμπας και για την οικονομική πολιτική της «που στοχεύει στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ απαιτεί από τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να ματώνει».
 
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα «σκληρά μέτρα θα συνεχιστούν και μετά τον Αύγουστο» σημειώνοντας ότι ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης το παραδέχονται, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σκόπιμα πετά την μπάλα στην εξέδρα με το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών με στόχο να χτυπήσει τα μικρότερα κόμματα αλλά και να διευκολύνει την εκλογή στελεχών του».
 

«Διαδικασίες ασύλου παρωδία»

Το ίδιο επικριτικός εμφανίστηκε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που ενσωματώνει ευρωπαϊκές οδηγίες στους όρους και τις προϋποθέσεις για την παροχή ασύλου και την επιτάχυνση των διαδικασιών, χαρακτηρίζοντας το «βάρβαρο και αντιδραστικό» και υποστηρίζοντας ότι«τροποποιεί προς το χειρότερο τις διατάξεις του νόμου 2016» ενώ μίλησε και για «διαδικασίες ασύλου παρωδία».
 
«Φέρατε το πιο βάρβαρο και αντιδραστικό νομοσχέδιο που προβλέπει σε περίπτωση παραβίασης του γεωγραφικού περιορισμού να πετάτε στον δρόμο ακόμα και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑΜΕΑ και ανήλικα παιδιά» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις σχετικές διατάξεις.
 
Ο κ.Κουτσούμπας τόνισε ότι έφτασαν στους 17.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν κάτω από τραγικές και άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου, με τους κατοίκους τους να υποφέρουν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έρχεται να βάλει ακόμα μια ευρωπαϊκή σφραγίδα που οδηγεί στον διπλό εγκλωβισμό τους».
 
«Σταθερή θέση του ΚΚΕ από την αρχή είναι κατά του διπλού εγκλωβισμού τους. Κανείς από τους ξεριζωμένους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Όσο εφαρμόζονται οι πολιτικές της ΕΕ με τους εγκλωβισμούς τόσο θα αναζητούν με κάθε τρόπο άλλους τόπους και θα ανθούν τα λιμάνια της απελπισίας» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.
 
Ακόμα ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας και Ελλάδας «λειτουργούν ως λίπασμα» ενώ σημείωσε ότι «οι αφίξεις των ξεριζωμένων είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με πέρσι».
 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Συμμετέχει ενεργότατα στο μακελειό που συμβαίνει γύρω μας. Κάθε νέο νομοσχέδιο που φέρνει είναι βήματα πίσω» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας διευκρινίζοντας πάντως ότι το κόμμα του «θα υπερψηφίσει διατάξεις έστω και ευχολόγια» όπως το άρθρο 36 για τις αποζημιώσεις των κατοίκων Λέσβου και Χίου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:17