search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Αποσύρονται Παλαιστίνιοι πρεσβευτές από 4 χώρες της ΕΕ που στήριξαν την κίνηση Τραμπ – Ποιες είναι

16.05.2018 12:18
Αποσύρονται Παλαιστίνιοι πρεσβευτές από 4 χώρες της ΕΕ που στήριξαν την κίνηση Τραμπ - Ποιες είναι - Media

 

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έστειλαν εκπροσώπους σε μια ισραηλινή τελετή για το άνοιγμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.

Οι τέσσερις χώρες που αφορά αυτή η απόφαση είναι η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ρουμανία, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωποι των χωρών αυτών έλαβαν μέρος σε μια τελετή από κοινού με την αμερικανική αντιπροσωπεία στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή, παραμονή των εγκαινίων της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία, η οποία μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ, προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων.

Οι τελευταίοι βλέπουν στην κίνηση αυτή την άρνηση των διεκδικήσεών τους για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανέστειλε τις επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους μετά την ανακοίνωση από τον Τραμπ, στις 6 Δεκεμβρίου, της απόφασής του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16