search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:18
MENU CLOSE

Χαμός στη Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε νόμο για την ηλικία της σεξουαλικής συγκατάθεσης

16.05.2018 12:44
Χαμός στη Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε νόμο για την ηλικία της σεξουαλικής συγκατάθεσης - Media

 

Με οργισμένες αντιδράσεις υποδέχθηκαν οι οργανώσεις που πίεζαν για τη νομοθέτησή της την απόρριψη από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση του ορισμού της ηλικίας των 15 ετών ως νόμιμης ηλικίας συγκατάθεσης, δηλάδή της κατώτερης ηλικίας που ένας ανήλικος μπορεί να συνάψει σεξουαλική σχέση με έναν ενήλικα.

Στη Γαλλία, σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρώπης, δεν υπάρχει θεσμοθετημένο τέτοιο ηλικιακό όριο, κάτι που ζητούσαν μετ’ επιτάσεως οργανώσεις προερχόμενες από τη Δεξιά.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της Εθνοσυνέλευσης απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η καθιέρωση ηλικίας συγκατάθεσης θα υπέσκαπτε την αρχή του τεκμηρίου της αθωώτητας και πρότεινε τροπολογία σύμφωνα με την οποία η σεξουαλική σχέση ενήλικα με ανήλικο κάτω των 15 ετών να θεωρείται βιασμός «αν ο ανήλικος δεν έχει τη δυνατότητα συγκατάθεσης» και σεξουαλική επίθεση σε άλλες περιπτώσεις.

Η τροπολογία εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο τους υποστηρικτές της θεσμοθέτησης ηλικίας συγκατάθεσης, καθώς θεωρούν ότι η πρόταση δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και ότι με την πρόταση αυτή βιαστές ενδεχομένως να αθωώνονται ή να τιμωρούνται με πιο χαλαρές ποινές.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η ηλικία συγκατάθεσης κυμαίνεται από 14 ως 16 έτη, στην Κύπρο ορίζεται στα 17 έτη και στην Ελλάδα στα 15 έτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:18