search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Σφαγή: Τριάντα ιαπωνικές σφήκες εξολοθρεύουν 30.000 μέλισσες – Πως αμύνονται οι μέλισσες για να σωθούν; (Video)

16.05.2018 15:13
Σφήκες δολοφόνοι σκότωσαν ξεναγό στην Ταϊλάνδη - Φρικτός θάνατος  - Media

 

Οι γιαπωνέζικες σφήκες θεωρούνται από τα πιο άγρια και σκληροτράχηλα έντομα του κόσμου. Το μήκος τους ξεκινάει από τα 5 εκατοστά και πολλές φορές φτάνει μέχρι και τα 10. Ο καλύτερος μεζές για την γιαπωνέζικη σφήκα είναι η μέλισσα.

Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε πως 30 σφήκες εντοπίζουν μια κυψέλη και σε ελάχιστα λεπτά εξολοθρεύουν περισσότερες από 30.000 μέλισσες. Επιτίθενται με μανία και με τα μεγάλα σαγόνια τους τις κόβουν στα δυο. Οι μέλισσες φυσικά για να υπερασπίσουν το χώρο τους δεν σταματούν να πολεμούν μέχρι να πέσει και η τελευταία.

Η μάχη όμως είναι άνιση καθώς το κεντρί και τα σαγόνια της μέλισσας δεν μπορούν να διαπεράσουν τον κορμό της τεράστιας σφήκας.

Στο επόμενο βίντεο θα παρακολουθήσετε πως αμύνονται οι μέλισσες προκειμένου η κυψέλη τους να μην μεταβληθεί σε νεκροταφείο.

Όταν εντοπίζουν μια σφήκα – ανιχνευτή και προκειμένου να μην πάει να ειδοποιήσει τις άλλες σφήκες, την δελεάζουν με τα κορμιά τους και σιγά σιγά καταφέρνουν να την βάλουν μέσα στην κυψέλη.

Τότε εκατοντάδες μέλισσες καλύπτουν τη σφήκα (με πολλές μέλισσες να πεθαίνουν στην προσπάθεια αυτή) και αρχίζουν να κουνάνε δυνατά τα φτερά τους. Στην κυριολεξία την ψήνουν. Ανεβάζουν έτσι τη θερμοκρασία μέσα στην κυψέλη. Η σφήκα πεθαίνει στους 40,4 βαθμούς κελσίου ενώ η μέλισσα στους 41 βαθμούς κελσίου. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 40,4 η σφήκα έχει πεθάνει και οι μέλισσες βρίσκονται λίγο πριν τον θάνατο. Τότε σταματούν να κουνάνε τα φτερά τους.

 

Η επίθεση 30 σφηκών και η σφαγή 

 

Η άμυνα των μελισσών και το ψήσιμο της σφήκας 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:25